Zeeman heeft drie ijzers in het vuur in Scheldeprijs

Team LottoNL-Jumbo verschijnt woensdag met drie rappe mannen aan de start van de Scheldeprijs. Ploegleider Merijn Zeeman is voorbereid op een massasprint.

Team LottoNL-Jumbo verschijnt woensdag met drie rappe mannen aan de start van de Scheldeprijs. Ploegleider Merijn Zeeman is voorbereid op een massasprint.

“De Scheldeprijs eindigt traditioneel vaak in een spurt met een grote groep. Met Tom van Asbroeck, Moreno Hofland en Barry Markus hebben we drie snelle mannen geselecteerd.”

Van Asbroeck en Hofland komen terug van respectievelijk een blessure en ziekte. “We kijken op de dag zelf wie zich het beste voelt en wat het beste plan is”, aldus Zeeman.

“Voor een van de drie gaan we dan alles doen om hem aan zo’n goed mogelijk resultaat te helpen. Het is duidelijk dat we niet de topfavorieten in huis hebben, maar alle drie onze sprinters zijn grote talenten en met een goed strijdplan is een uitschieter mogelijk.”

Barry Markus
Barry Markus is vol vertrouwen. “Ik voel dat het qua vorm wel goed zit, in Dwars door Drenthe en Nokere Koerse ging het best aardig”, aldus de bescheiden Noord-Hollander die in beide koersen respectievelijke tweede en zevende werd.

“Het is in de Scheldeprijs altijd lastig om goed gepositioneerd te zitten, maar Moreno, Tom en mijzelf hebben we drie renners die zich goed kunnen plaatsen.”

Ideale voorbereiding
Voor Sep Vanmarcke en de overige Team LottoNL-Jumbo-renners die in de kasseienklassiekers in aanmerking komen voor een topresultaat is de Scheldeprijs een ideale voorbereiding, denkt Zeeman.

“Zij hebben woensdag een ondersteunende rol en maken op die manier belangrijke wedstrijdkilometers in aanloop naar Parijs-Roubaix.”

Ken Vanmarcke

Zeeman wordt tijdens de 200 kilometer tussen Antwerpen en Schoten bijgestaan door Ken Vanmarcke. De broer van Sep volgt een cursus tot trainer en ploegleider en werkt zijn opleiding af bij Team LottoNL-Jumbo.


Team line-up:
Tom Van Asbroeck, Rick Flens, Moreno Hofland, Barry Markus, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner & Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Ken Vanmarcke & Merijn Zeeman.

Related updates