Team LottoNL-Jumbo vijfde in ploegentijdrit Valencia

Team LottoNL-Jumbo is de Volta a la Comunitat Valenciana gestart met een 5e plaats in de ploegentijdrit. BMC won na 37,9 kilometer in een tijd van 43.17 en met een voorsprong van 21 seconden op Team Sky. Team LottoNL-Jumbo eindigde in een tijd van 44.29 als 5e.


Team LottoNL-Jumbo ging als eerste van de specialisten van start en dat was na 11 kilometer meteen duidelijk. De snelste tussentijd werd neergezet, maar niet veel later doken Quick Step, BMC en Sky onder de tijd van Team LottoNL-Jumbo. Op de streep klokte de Nederlandse de vijfde tijd. Quick Step, BMC, Sky, en ook Movistar waren sneller na 37,9 kilometer.


Voor een aantal renners was dit hun eerste koers voor Team LottoNL-Jumbo. Stef Clement voelde zich meteen goed binnen de bekende omgeving. "Het is heel prettig mijn plek in deze geoliede machine terug op te pakken. We vullen elkaars opgedane kennis mooi aan.” Clement was van mening dat het wel beter kon vandaag. “Vandaag hebben we niet optimaal gepresteerd, we waren niet allemaal op de top van ons kunnen. We gingen voor het hoogst haalbare dagresultaat, dus zijn we meteen vol gestart en dat zorgde ervoor dat we vrij snel renners verloren. Dat is het spelletje.”


Mathieu Heijboer


De High Performance Manager Mathieu Heijboer had er vandaag meer van verwacht. “Ondanks de sterke tegenstand hoopten we op een betere uitslag. Al snel bleven we met zes man over, en als dat al na 8 kilometer gebeurd weet je dat het lastig is om hier voor een goede uitslag mee te doen.” Primoz Roglic en Martijn Keizer moesten de ploeg al snel laten gaan. “Dat was een behoorlijke verrassing. Vooral Roglic liet in training zien dat hij in orde is, dan is het erg verrassend als hij niet mee kan komen. Ze waren gewoon niet goed genoeg.”


De 6 man die door reden werkten volgens Heijboer goed samen. “De renners coachten elkaar continu en het draaide goed. Vooral Twan Castelijns deed het erg netjes, het was zijn eerste echte ploegentijdrit en hij reed erg sterk.”


Related updates