My profile

Team LottoNL-Jumbo klaar voor slotrit Volta ao Algarve

De Volta ao Algarve is voor de meeste renners van Team LottoNL-Jumbo een koers ter voorbereiding op het klassieke seizoen.

 

De Volta ao Algarve is voor de meeste renners van Team LottoNL-Jumbo een koers ter voorbereiding op het klassieke seizoen. De koninginnenrit van zaterdag, die eindigde op de bijna 500 meter hoge Alto de Malhão, was voor Maarten Wynants te lastig om een resultaat neer te zetten. Wel had hij gehoopt de finale te rijden om zich zo te testen voor Het Openingsweekeinde, maar de Belg kende al vroeg in de rit tegenslag.
 
“Vandaag was lastige dag”, aldus Wynants. “Ik kwam nog voor de eerste klim ten val. Voor de voet wist ik terug te keren, maar door verschillende aanvallen verloor ik aansluiting. Het was jammer dat ik de finale niet kon rijden. Ik merk wel dat deze koers goed is voor mijn hardheid. Dat gaat volgend weekeinde goed van pas komen.”
 
Nico Verhoeven
Ploegleider Nico Verhoeven zag Richie Porte (Sky) naar de etappeoverwinning snellen. “Er was voor ons vandaag weinig te halen. Sep Vanmarcke heeft in de finale nog een keer meegezeten met een groepje. Hij was goed, maar de aanval was te vroeg om echt een resultaat te rijden, aangezien de streep op een klim lag. Met het oog op morgen hebben de meeste jongens een goede dag gehad.”
 
Massasprint
De renners leggen zondag een etappe van 183 kilometer af, met vertrek in Almodôvar en aankomst in Vilamoura.
 
Verhoeven: “Morgen gaat vermoedelijk een massasprint worden. We hebben met Tom Van Asbroeck, Paul Martens, Robert Wagner en ook Sep vier mannen die om de prijzen mee kunnen doen. Bovendien hebben we ook sterke jongens die het voorbereidende werk goed kunnen uitvoeren.”

Related updates