My profile

Team LottoNL-Jumbo klaar voor Openingsweekeinde

Het klassieke voorjaar gaat komend weekeinde van start wat betekent dat voor Sep Vanmarcke de periode van oogsten is aangebroken.

Het klassieke voorjaar gaat komend weekeinde van start wat betekent dat voor Sep Vanmarcke de periode van oogsten is aangebroken. De oersterke Belg van Team LottoNL-Jumbo hoopt zijn campagne sterk te beginnen met mooie resultaten in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

“Ik heb me in de Volta ao Algarve goed kunnen klaarstomen voor komend weekend”, aldus Vanmarcke. “Het was een perfecte wedstrijd. Het weer was goed en het parcours zwaar. Ik heb nog een keer meegezeten in een ontsnapping, waarna ik me bewust liet terugzakken, zodat ik ook nog de finale kon rijden. Alles met het oog op de klassiekers.”

Vanmarcke weet wat hem te wachten staat. “De Omloop en Kuurne zijn twee totaal verschillende wedstrijden. De Omloop is een open koers, met veel aanvalspogingen. De sterkste renner wint niet altijd, aangezien het soms echt een tactisch steekspel is. Kuurne eindigt vaker in een sprint. Ik hoop zondag op slecht weer zodat het een echte koers wordt. Mijn meest belangrijke koersen komen later, maar ik heb het gevoel dat ik dit weekeinde goed ga zijn. Ik ben er klaar voor.”


Nico Verhoeven
Nico Verhoeven en Jan Boven nemen tijdens het Openingsweekeinde de honneurs waar als ploegleiders. “Sep is onze man voor de klassiekers”, is Verhoeven duidelijk. “Hij zag er in de Algarve sterk uit. Hij wordt omringd door een groep die hem heel goed kan ondersteunen.”

Vanmarcke won de Omloop Het Nieuwsblad in 2012. “En vorig jaar werd hij vierde”, herinnert Verhoeven. “We gaan dit jaar voor een zo goed mogelijk resultaat. Dan denk je natuurlijk direct aan winnen, maar afgelopen zondag waren we bijvoorbeeld ook blij met de tweede plaats van Tom Van Asbroeck in de Algarve. Dat was voor ons op dat moment echt het hoogst haalbare. We gaan als team zorgen dat Sep maximaal kan koersen.”

Tom Van Asbroeck
Van Asbroeck is meer dan klaar om zijn land- en teamgenoot bij te staan in De Omloop. “Sep heeft in de Volta ao Algarve keihard voor mij gewerkt”, aldus de Belg, die de Portugese rittenkoers zondag afsloot met een tweede plaats in de slotrit. “Ik wil hem terugbetalen door komend weekeinde alles voor hem te geven.”

Moreno Hofland & Kuurne
Moreno Hofland snelde vorig seizoen achter Tom Boonen naar een tweede plaats in Kuurne. De jonge Nederlander is na de Ruta del Sol vol vertrouwen voor de koers van zondag. “Ik reken een beetje op wind en regen en verwacht volle bak koers in de heuvelzone. Ik hoop dat we als ploeg met een sterk blok vertegenwoordigd zijn in de finale, zodat we kunnen kiezen wie we uitspelen. Ik hoop uiteraard weer mee te doen om de overwinning.”

Verhoeven weet wat zijn ploeg in Kuurne geducht maakt. “We hebben meerdere ijzers in het vuur. Met Tom en Moreno hebben we twee snelle mannen, terwijl we met Sep iemand in huis hebben voor een harde koers.”

Team line-up Omloop Het Nieuwsblad:
Tom van Asbroeck, Jos van Emden, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Jan Boven en Nico Verhoeven.

Related updates