Kelderman wint jongerenklassement Catalunya

Wilco Kelderman heeft het jongerenklassement van de Volta Ciclista a Catalunya op zijn naam geschreven. De 24-jarige Nederlander van Team LottoNL-Jumbo werd na een pittige week 9e in het algemeen klassement.

De etappekoers in het noorden van Spanje werd afgesloten met een traditionele rit in Barcelona. Die afsluitende etappe verliep zoals ploegleider Frans Maassen van tevoren had voorspeld. “Het werd een sprint met een groep ongeveer 40 man”, vertelde hij. “Het was nog even spannend of Wilco daar bij zou zitten, omdat hij materiaalpech kreeg, maar die was gelukkig snel verholpen. Uiteindelijk eindigt hij in de sprint nog als twaalfde. Het is alleen wel wat jammer dat hij door die pech niet voorin zat en nog kon aanvallen.”

Groot compliment
“Uiteindelijk is deze wedstrijd goed voor het moraal van de hele ploeg geweest”, vervolgde Maassen. “Daarbij moet ik een groot compliment geven aan Timo Roosen. Hij heeft het als eerstejaars prof uitstekend gedaan in deze zware wedstrijd. Ook Martijn Keizer was ontzettend belangrijk. Hij heeft heel veel werk verricht voor de ploeg.”

Vertrouwen
Uiteindelijk veranderde de laatste etappe dus niets meer aan de top van het algemeen klassement. Kelderman behield zijn negende plaats en zijn jongerentrui. “Daar ben ik op zich best tevreden mee”, zei de klassementsrenner. “Ik ben blij dat ik weer top-10 heb gereden in een etappekoers met een sterk deelnemersveld. Ik was na Parijs-Nice toch een beetje op zoek naar bevestiging. Ik heb altijd vertrouwen gehouden in mijn voorbereiding en mijn vorm. Ik doe wat ik kan en dat betaalt zich vanzelf wel een keer uit.”

Heuvelklassiekers
Kelderman neemt zodoende een goed gevoel mee naar de heuvelklassiekers. “Die wedstrijden zijn mijn eerstvolgende grote doelen”, gaf hij aan. “Het wordt de eerste keer dat ik daar rijd, dus het is moeilijk te voorspellen hoe ik het daar ga doen. Ik ben daar erg benieuwd naar.”

Related updates