Kelderman steviger in witte trui

Wilco Kelderman wist woensdag zijn leidende positie in het jongerenklassement van de Volta Ciclista a Catalunya te verstevigen, maar desalniettemin was er na afloop van de derde etappe sprake van enige teleurstelling in het kamp van Team LottoNL-Jumbo.

 

Wilco Kelderman wist woensdag zijn leidende positie in het jongerenklassement van de Volta Ciclista a Catalunya te verstevigen, maar desalniettemin was er na afloop van de derde etappe sprake van enige teleurstelling in het kamp van Team LottoNL-Jumbo.
 
“Het jongerenklassement was vandaag niet het doel, we hadden gehoopt om na vandaag met Wilco of Steven Kruijswijk in de top tien van het algemeen klassement te staan”, bekende ploegleider Mathieu Heijboer na afloop ambitieus.
 
Aan de inzet van beide mannen lag het niet. “Wilco en Steven hebben super gereden”, zag Heijboer. “Ze hebben gedaan wat we ze hadden gevraagd. Ze moesten tijdens de afdaling van de voorlaatste klim attent zijn en dat waren ze. Toen het daar brak, zaten ze in de eerste groep. Op de slotklim konden ze lang mee, maar werden ze helaas vlak voor de top gelost.”
 
Goede uitslag
Kelderman werkte in de laatste vlakke kilometers hard om het peloton voor te blijven, maar slaagde daar net niet in. “Zijn negende plaats is een goede uitslag, maar er heerst bij ons geen blijdschap. De mannen hebben veel goed gedaan, maar de missie is net niet geslaagd.”
 
2’46”
De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Domenico Pozzovivo. De Italiaan van AG2R-La Mondiale behoorde tot het groepje van zeven dat zich op de slotklim losmaakte van Kelderman en co. Pierre Rolland gaat aan de leiding in het klassement. De Fransman van Europcar heeft een voorsprong van 2’46” op Kelderman, die 14e staat. Kruijswijk heeft een even grote achterstand en is de nummer 20 van het algemeen klassement.
 
Steven Kruijswijk
De Brabander heeft een huis in start- en finishplaats Girona en traint vaak op de wegen die het peloton vandaag aandeed. “Ik heb zeker voordeel gehad van mijn parcourskennis vandaag. Ik kon de ploeg ook helpen door te zeggen waar we van voren moesten zitten. Dat ging goed, maar helaas konden we net niet lang genoeg mee.”
 
La Molina
Morgen wacht het peloton nog een lastige dag, weet Kruijswijk. “Hopelijk kunnen Wilco en ik dan alsnog richting de top tien. Ik verwacht een harde koers, want mannen als Richie Porte en Alberto Contador willen waarschijnlijk voor de eindzege gaan.”
 
Heijboer rekent eveneens op een pittig koersverloop. “Het is een sleuteletappe. De verschillen zullen niet groot zijn op La Molina. De jongens hebben de berg allemaal al een keer beklommen. Het wordt vechten voor elke seconde. Elke seconde kan een plekje schelen. Het wordt koersen met het mes tussen de tanden.”

Related updates