Kelderman komt tekort in Luik-Bastenaken-Luik

Wilco Kelderman is zondag tijdens zijn eerste Luik-Bastenaken-Luik 37e geworden. De inspanningen van de 24-jarige Team LottoNL-Jumbo-renner waren niet genoeg om een topklassering te noteren in de laatste voorjaarsklassieker van het jaar.

 

Wilco Kelderman is zondag tijdens zijn eerste Luik-Bastenaken-Luik 37e geworden. De inspanningen van de 24-jarige Team LottoNL-Jumbo-renner waren niet genoeg om een topklassering te noteren in de laatste voorjaarsklassieker van het jaar.

 Kelderman gaf in Luik, na 253 heuvelachtige kilometers, één minuut en 41 seconden toe op winnaar Alejandro Valverde van Movistar.

Valpartij kantelmoment

Paul Martens ging op 40 kilometer van de streep tegen de grond. Samen met een tiental andere renners, waaronder zijn teamgenoten Bert-Jan Lindeman en Bram Tankink. Tankink hield een lichte hersenschudding over aan de val. Martens reed de koers uit met een gebroken middenhandsbeentje in . De crash bleek een kantelmoment.

Wilco Kelderman

“Het ging voor mij mis bij die grote valpartij”, sprak Wilco Kelderman na afloop. “Daar zat ik samen met Laurens ten Dam achter en pas op La Redoute kon ik weer bij de eerste groep aansluiten. Dat kostte heel veel kracht en daardoor vergat ik ook een bidon aan te pakken. Dat zorgde ervoor dat ik in de finale kramp kreeg. Toen was het over. Heel jammer, zeker omdat het na de Brabantse Pijl steeds iets beter ging. Ik ben niet tevreden”, besloot Kelderman, die woensdag tiende werd in de Waalse Pijl.

Merijn Zeeman

“Als je mee wilt doen met de wereldtoppers die hier rijden, moet je tweehonderd procent zijn”, concludeerde Merijn Zeeman na de koers. “Dat Wilco op de Redoute twintig seconden moest dichtrijden hielp daarbij niet.”

Evalueren

De val zorgde er ook voor dat de ploegleider een streep door de naam van Martens moest zetten.

“Paul was de hele week goed, maar door zijn harde crash, viel hij meteen weg. Ja, waarom overkomt ons dat? Zitten we dan niet goed gepositioneerd of moeten we de tactiek aanpassen? Dat zijn allemaal zaken die we moeten gaan bekijken.”

Zeeman bekende terugblikkend op het voorjaar niet tevreden te zijn. Op korte termijn gaat het team de prestaties in de klassiekers evalueren.

“Uiteindelijk gaat het om resultaten, excuses tellen niet. We moeten presteren en dat is niet gelukt dit voorjaar. We gaan grondig bekijken waarom het niet is gegaan zoals we wilden.”

Related updates