Bennett eindigt Tour Down Under als 10e

George Bennett heeft Team LottoNL-Jumbo een 10e plaats in het algemeen klassement in de eerste WorldTour wedstrijd van het jaar, de Tour Down Under bezorgd. In Adelaide steeg hij vandaag een plaats in de ranking en sloot de Australische rittenkoers af met 57 seconden achter de winnaar van het klassement Rohan Dennis (BMC).

“Ik ben blij dat ik goed reageer op de nieuwe training. De voorbereiding voorafgaand aan het seizoen heeft een prima uitwerking”, zei Bennett. “We zijn nog niet helemaal op stoom, maar dat zal begin volgende maand wel het geval zijn. Ik heb een mooie week gehad.”

Valpartij
Bennett finishte de etappe in het stadshart van Adelaide als 26e. Daarmee was hij LottoNL-Jumbo’s best geplaatste renner nadat een valpartij sprinter Barry Markus en anderen ophield, in de laatste van de twintig ronden.

“Het is echt balen”, zei Markus. “Ik wilde het proberen vandaag, maar door de valpartij op 4,5 kilometer van het einde, was er geen tijd meer om terug te komen.”

Ongeveer 40 renners kwamen er goed vanaf en konden sprinten voor de dagzege in de slotrit. De Nederlander Wouter Wippert (Drapac) won de sprint.

"Marcel Kittel was met anderen ook bij de crash betrokken, waaronder ook twee van onze mannen, Barry en Timo. Voor veel renners was het toen gedaan met de koers”, verklaarde ploegleider Frans Maassen na afloop.

“Bennett zat gelukkig voorin. Hij had gemakkelijk een plaats kunnen verliezen, wat zijn opponent Tiago Machado (Katusha) overkwam. Als gevolg daarvan, steeg hij naar een tiende plaats."

‘Getalenteerde’ Bennett
Machado viel terug van een achtste plaats in het klassement naar een 12e vanwege de val. Nieuw-Zeelander Bennett eindigde de zesdaagse etappekoers als tiende achter winnaar Dennis. Met Richie Porte (Sky) werd 2e en Cadel Evans (BMC) 3e kleurde het podium in de Tour Down Under geheel Australisch.

"George is nieuw in het team”, voegde Maassen toe. “Hij heeft met zijn top 10-notering in de eerste WorldTour wedstrijd van het jaar bewezen dat hij een talentvolle renner is. Dat is een mooi resultaat."

“Hij heeft hard gewerkt deze winter en laat zien dat hij in goede conditie is. Hij wil zijn vorm vasthouden voor wedstrijden als Parijs-Nice, Catalonië en de Giro d’Italië om andere kopmannen te helpen."

Related updates