My profile

Zesde allround titel voor Kramer

Team LottoNL-Jumbo rijder Sven Kramer heeft zijn 6e allround titel op zak. In een volgepakt Thialf kwam de leiderspositie van Kramer na de eerste dag geen moment in gevaar. Wouter olde Heuvel maakte het LottoNL-Jumbo-feest compleet door de zilveren medaille op te eisen. Douwe de Vries greep net naast het podium op de laatste dag. Hij eindigde als vijfde.

De tweede dag van de NK Allround in Heerenveen begon goed voor Team LottoNL-Jumbo. Wouter olde Heuvel won de 1.500 meter en versloeg Kramer in het rechtstreekse duel. Het belangrijkste was dat het tweetal de concurrentie achter zich liet waardoor vooral voor Kramer de titel zo goed als binnen was. Op de tien kilometer stelde Kramer zijn titel veilig. Zonder ook maar een afstand te winnen, pakte Kramer zijn 6e nationale allround titel. Dat deed hij ook in 2005.

‘De kunst van het allrounden’
“Het is een degelijk kampioenschap. Geen afstand winnen en toch allround kampioen worden. Dat is de kunst van het allrounden”, aldus Sven Kramer na zijn gewonnen kampioenschap. “Ik heb me twee jaar niet gefocust op het allrounden met het oog op de Olympische Spelen en dan is het toch weer even kijken hoe je het aanpakt. Je kunt het een jubileum noemen want tien jaar geleden deed ik het precies zo. Je moet fris door zo’n toernooi heen komen. Net genoeg overhouden om de volgende afstand weer vol te kunnen gaan. Ik ben nog niet voluit gegaan met het oog op wat er nog volgt dit seizoen.”

Kramer gaf aan dat het EK Allround zijn volgende doel wordt dit seizoen dat volgepakt is met wedstrijden.

“Het EK Allround is het volgende doel,” vervolgde Kramer. “Er volgen nog veel wedstrijdweekenden en het is belangrijk dat je wedstrijden wint. En dat heb ik hier gedaan! Ik heb een goed en stabiel toernooi in Thialf gereden en daar ben ik heel blij en tevreden mee. Degelijkheid is geen glans maar ik ben zeer tevreden met deze prestatie.

”Beter dan ooit"
Voor Wouter olde Heuvel verliep het nationale kampioenschap voortreffelijk. Met winst op de 1.500 meter in 1.46,39 liet hij wederom zien helemaal terug aan de top te zijn. Naast zijn snelle schaatsmijl waren de prestaties op de andere afstanden ook goed te noemen. Olde Heuvel heeft net als Kramer een ticket voor het EK Allround op zak en kan zich daar de komende tijd op gaan richten.

“Ik heb vier goede afstanden gereden en heb nergens iets laten liggen. Ik heb een heel strak toernooi gereden”, vertelde Wouter olde Heuvel op het einde van de dag. “Ik ben veel beter dan voorheen. Ik kan de tien kilometer beter aan en de tijden die ik nu daarop rijd, reed ik vroeger niet. Ook de 5 kilometer is van een hoog niveau. Voor mijn gevoel zit er nog wel wat rek in. Deze week was ik gevoelsmatig niet heel erg scherp maar reed toch een goed NK. Ik hoop dat het niet mijn piek is en dat die pas komt tijdens het EK.”

Ook het toernooi van Douwe de Vries verliep prima. De Vries werd uiteindelijk als 5e geklasseerd.

Related updates