Vrije rollen in Dwars door Vlaanderen

Team LottoNL-Jumbo verschijnt woensdag met acht renners die allemaal voor hun eigen kans mogen rijden aan de start van de Belgische eendagskoers Dwars door Vlaanderen. Ploegleider Jan Boven is vol goede moed.

“We hebben een team vol vrijbuiters die weten hoe ze een koers moeten lezen”, aldus Boven. “Zij kunnen anticiperen en onderweg een plan trekken, dat hebben ze tijdens Het Openingsweekeinde bewezen. De laatste jaren zijn er verrassende winnaars geweest in Dwars door Vlaanderen. Het kan ook een keer mooi uitpakken voor ons.”

Sterk in de breedte
Boven beschikt over een in de breedte sterke ploeg. “Jos van Emden en Rick Flens rijden sterk op het moment. Maarten Tjallingii en Maarten Wynants zijn vaste waarden in het klassieke voorjaar. Bert-Jan Lindeman en Moreno Hofland hebben de laatste tijd stappen vooruit gezet. Mike Teunissen is een talent dat in de toekomst wellicht hoge ogen kan gooien in klassiekers als deze. Hij mist nog een beetje parcourskennis, maar Nico en ik gaan hem goed voorbereiden. Het is alleen even afwachten in hoeverre Tom van Asbroeck precies is hersteld. Het gaat goed met hem, maar het is afwachten hoe goed.”

Jos van Emden
Jos van Emden is zeer gemotiveerd om zich vanaf komend weekeinde volledig weg te cijferen voor kopman Sep Vanmarcke. In Dwars door Vlaanderen hoopt hij vanuit een vrije rol nog wat extra moraal op te doen.

“De goede benen kwamen in Parijs-Nice en toen ik van het weekeinde met Sep en Maarten Wynants op klassiekerstage ging, waren de benen nog steeds in orde”, aldus Van Emden. “Dit soort mogelijkheden houden me gemotiveerd. Ik wil deze kans pakken en daarna richt ik mijn pijlen volledig op het assisteren van Sep.”

‘Mooie Vlaamse koers’
De Nederlander was vorig jaar dicht bij een goed resultaat in Dwars door Vlaanderen. Hij reed lang voorop en viel in de finale nogmaals aan.

“Maar de samenwerking in de kopgroep was niet voldoende om vooruit te blijven. Ik rijd graag in Dwars door Vlaanderen. Het is een mooie Vlaamse koers die alle kanten op kan.”

Team line-up:
Tom van Asbroeck, Jos van Emden, Rick Flens, Moreno Hofland, Bert-Jan Lindeman, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii & Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Jan Boven & Nico Verhoeven.

 

Related updates