Vanmarcke op wilskracht zesde in Gent-Wevelgem

Sep Vanmarcke is zesde geworden in Gent-Wevelgem. De barre omstandigheden tekenden de Belgische World Tour-klassieker. De wind en de regen scheurde het peloton uit elkaar. Vanmarcke deed in dat geweld lang mee voor de overwinning. Die ging uiteindelijk naar Luca Paolini (Katusha).

Dat deze editie van Gent-Wevelgem heroïsche ging worden, was eerder deze week al tot Team LottoNL-Jumbo doorgedrongen. Jan Boven had al voorspeld dat het een strijd der overlevenden zou worden en daarin kreeg hij gelijk. De harde windstoten bliezen de wielrenners bij vlagen letterlijk van de weg. “Als je ziet hoe Sep vandaag aan de finish is gekomen, zegt dat heel veel”, liet ploegleider Nico Verhoeven na de wedstrijd weten. “Hij was na afloop compleet op. Alleen de allersterkste bleven vandaag over. Sep hoorde daar bij, maar hij was niet de beste. Wij hebben de hele dag goed in de wedstrijd gezeten. We hadden met Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Tom Van Asbroeck nog drie helpers toen er nog maar 35 renners over waren. Dat was heel goed.”

Verkrampt
Uiteindelijk bleef een zestal renners kansrijk voor de overwinning. Sep Vanmarcke behoorde tot dat groepje en tot tien kilometer voor de streep liep alles dan ook volgens plan. “Maar op dat moment waren mijn benen al helemaal leeg”, gaf Vanmarcke aan. “Na ongeveer 185 kilometer koers verkrampte ik. Het was alles bij elkaar een ontzettend zware race. De wind, de regen en de kou zorgden ervoor dat ik niet meer de kracht in mijn benen had. Wat dat betreft ben ik heel teleurgesteld over hoe het is verlopen. Ik heb me puur op karakter nog een paar keer teruggeknokt, maar uiteindelijk hield het gewoon op.”

Spijtig
“Dat is natuurlijk spijtig”, voegde Verhoeven toe. “Maar hij heeft echt alles eruit gehaald. Dan moet je uiteindelijk toch tevreden zijn met deze zesde plaats. Hoger had hij niet kunnen eindigen.”

Related updates