Van Riessen slaat toe

LottoNL-Jumbo schaatsster Laurine van Riessen heeft op de tweede dag van de NK Sprint in Groningen toegeslagen. Met een fantastische 1.000 meter werd Van Riessen tweede op de NK Sprint, die gewonnen werd door Thijsje Oenema (Team Continu). De snelle LottoNL-Jumbo vrouw pakte ook een dubbel WK-ticket en mag daarmee in Thialf de 1.000 meter rijden op de WK Afstanden en staat straks in Astana aan de start bij de WK Sprint.

De tweede dag van de NK Sprint in het Sportcentrum Kardinge in Groningen stond bol van spanning. Laurine van Riessen begon haar dag als vierde in het klassement en maakte op de 500 meter geen enkele fout waardoor ze de top drie in de nek bleef hijgen. Alles zou neerkomen op haar favoriete afstand, de 1.000 meter en daar liet ze haar talent gelden.

“Ik ben echt heel blij”, riep Van Riessen na de 1.000 meter. “Ik heb een heel goede race gereden. Het ging het hele seizoen goed op de trainingen en nu moest het er eens uitkomen in de wedstrijden. Mijn hoofddoelen dit seizoen waren de startbewijzen voor de WK Sprint en de 1.000 meter bij de WK Afstanden. Die heb ik gepakt en dat is mijn winst dit weekend.”

Techniektraining

Van Riessen trainde dit voorjaar veel op techniek en die tactiek wierp vruchten of op de NK Sprint.

“Ik heb veel aan mijn slag gewerkt in het begin van het seizoen. Die heb ik nu onder de knie. Ik voelde dat ik sneller ging en merk dat ik vier goede races kan rijden. Ik ben nu veel stabieler, maar ga hier nog verder aan werken. Als ik dat net iets meer kan uitbouwen, dan zal ik nog sneller rijden.”

Voor Annette Gerritsen en Roxanne van Hemert verliep het NK Sprint minder goed. De twee vrouwen eindigden in de middenmoot.

Related updates