Login

Van Hemert dolgelukkig met World Cup-ticket

LottoNL-Jumbo sprintster Roxanne van Hemert kan terugkijken op een uiterst goed verlopen NK Afstanden in Heerenveen. De oud-wereldkampioene bij de junioren op de 1.000 en 1.500 meter reed in Thialf sneller dan ooit.

“Het was een heel mooi weekend waarin ik een World Cup-ticket verdiend heb,” liet Roxanne na haar training in Thialf weten. “Op vrijdag reed ik een klein pr-tje op de 1.500 meter op de NK. Maar ik had eerlijk gezegd gehoopt op een snellere tijd. Nu kwam ik uit op 1:59.62. Een kleine verbetering van een paar honderdsten.”

De tijd van Roxanne op de 1.500 meter was net niet goed voor een World Cup-ticket naar Japan en Zuid-Korea op die afstand.

“Ik reed op trainingen al een paar keer een heel snelle opening en dat gaf vertrouwen. Het begin van de mijl was snel, sneller dan ik ooit reed. Dat gevoel nam ik mee naar de 1.000 meter waar ik een dik persoonlijk record reed.”

Op eigen kracht
Van Hemert reed haar bijna drie jaar oude persoonlijke record op de kilometer aan gort en noteerde 1:16.84. Een verbetering met zeventiende van een seconde waarmee ze een World Cup ticket verdiende.

Mijn opening op de 1.000 meter was snel. Onder de 19 seconden. De daaropvolgende ronde was ook goed, maar mijn slotronde was nog beter. Ik bleef daar met 29.9 onder de 30 seconden. Daar verloor ik heel weinig tijd ten opzichte van de concurrentie”, vervolgde de 24-jarige uit Wassenaar. “Ik heb een World Cup-ticket op zak en die heb ik op eigen kracht verdiend. In het verleden viel ik twee keer in op een World Cup maar nu heb ik het helemaal zelf gedaan en dat is een heel lekker gevoel.”

Ondanks de mooie prestaties vorige week wil Roxanne zichzelf geen druk opleggen.

“Ik heb eerlijk gezegd geen verwachtingen. Ik wil deze stijgende lijn nu doorzetten en in Japan en Zuid-Korea gewoon zo hard mogelijk schaatsen. Ik ben nog nooit in Zuid-Korea geweest, maar in Obihiro ken ik wel de baan. Ik heb daar toen een wereldbeker gereden als invaller.”

Roxanne en haar ploeggenoten vertrekken maandag naar Japan. De eerste World Cup begint op 14 november in Obihiro, Japan.

Team LottoNL-Jumbo World Cup line-up

Stefan Groothuis
Gerben Jorritsma
Sven Kramer
Kjeld Nuis
Wouter olde Heuvel
Hein Otterspeer
Jan Smeekens
Roxanne van Hemert
Laurine van Riessen
Diane Valkenburg
Douwe de Vries
Annette Gerritsen (reserve)

Related updates

Food Friday – This is what our riders drink

Hydrating is always important, but even more with the rising temperatures outside. When should cyclists drink and how much? We explain everything about hydration in this weeks’ Food Friday.

Read more

Food Friday – The menu of Roglič

The team is aware of the effect of nutrition on performance. In this Food Friday, we literally give you a sneak peek in our kitchen and you will discover the menu of Primož Roglič during a mountain stage.

Read more

Buy our team kit

Our team kit is for sale now! You can buy the jersey and bibshort for men, women and kids here. Our caps, gloves and neck tubes are also available.

Buy here
 /