My profile

Van Asbroeck tweede in slotrit Algarve: ‘Genoten van teamwork’

Tom Van Asbroeck genoot tijdens de slotrit van de Volta ao Algarve met volle teugen.


Tom Van Asbroeck genoot tijdens de slotrit van de Volta ao Algarve met volle teugen. De Belg van Team LottoNL-Jumbo kreeg zondag de gelegenheid om voor eigen succes te gaan in de 184-kilometerlange etappe van Almodôvar naar Vilamoura en greep die kans met beide handen. Hij sprintte achter André Greipel (Lotto-Soudal) naar een knappe tweede plaats.

“Het was ongelooflijk”, aldus Van Asbroeck, die dit jaar nieuw is bij Team LottoNL-Jumbo. “Ik ben de hele dag uit de weg gezet door de mannen. Ze hebben alles gedaan om te helpen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik werd er gewoon emotioneel van. Ik heb iedereen bedankt. Helaas was Greipel gewoon een beetje sterker. Voor de rest was het perfect.”

Zenuwachtig
Van Asbroeck beschrijft de sprint met Greipel. “Sep Vanmarcke, Paul Martens en Robert Wagner hielpen mij in het wiel van Greipel. Ik was op dat moment een klein beetje zenuwachtig, omdat de ploeg zo hard voor me had gewerkt en ik het nu moest afmaken. Uiteindelijk was Greipel te sterk. Ik kon naast hem komen, maar dat was het. Hij had nog een tweede versnelling en won.”

Nico Verhoeven
Ploegleider Nico Verhoeven had zondag het volste vertrouwen in Van Asbroeck. “Onze strategie was duidelijk vandaag: we zetten alles op Tom. We hadden het gevoel dat hij serieus kans maakte op de overwinning. Hij stuit uiteindelijk op Greipel, maar dat is natuurlijk geen schande. Greipel behoort tot de beste drie sprinters van de wereld. Ik ben tevreden dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. We kunnen met een goed gevoel terugkijken op deze slotrit.”

Sowieso blikt Verhoeven met een prima gevoel terug op de week in de Algarve. “Met Robert Gesink waren we op de goede weg en de klassiekerrenners hebben progressie geboekt.”

Related updates