Thomas Krol naar Team LottoNL-Jumbo

Thomas Krol schaatst de komende 2 jaren voor Team LottoNL-Jumbo. De 25-jarige Sallander, die in 2016 nog brons veroverde op de 1500 meter van de WK afstanden, komt over van Team Plantina.

Het afgelopen seizoen veroverde Krol het zilver op de 1500 meter van de NK afstanden en eindigde hij als derde bij het NK sprint. De 1.92 meter lange sprinter liep echter kwalificatie voor de Olympische Spelen net mis, nadat de KNSB besloot zijn geblesseerde teamgenoot Kai Verbij aan te wijzen voor de 1000 meter.

Volgens coach Jac Orie past Krol perfect bij Team LottoNL-Jumbo. ,,Hij is een jongen die goed uit de voeten kan op het sprintwerk, maar ook sterk voor de dag kan komen op een 1500 meter’’, zegt Orie. ,,Daarom is hij bij ons uitstekend op zijn plek, met onze rappe sprinters maar ook sterke 1500 meter-schaatsers én allrounders. Thomas zal zich blijven focussen op de 1000 en 1500 meter en we gaan er alles aan doen om hem verder richting de wereldtop te krijgen.’’

Krol zelf is eveneens verheugd over het feit dat hij vanaf nu in het geel-zwart te bewonderen is: ,,Na 5 mooie jaren bij iSkate heb ik de afgelopen periode voor mezelf de keuze gemaakt om van ploeg te veranderen en een nieuwe uitdaging aan te gaan onder Jac. Daarnaast wilde ik ook graag met allrounders trainen, zodat ik mijn uithoudingsvermogen – van belang op de 1500 meter – verder kan verbeteren. Daarom is LottoNL-Jumbo voor mij een goede keuze’’, zegt Krol. ,,Ik kan straks trainen met sprinters als Jan Smeekens en Hein Otterspeer, maar tegelijkertijd ook met allrounders als Sven Kramer en Patrick Roest. Deze nieuwe omgeving biedt mij veel mogelijkheden en ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog beter kan worden’’.

Krol is de derde nieuwe aanwinst voor de equipe van coach Jac Orie, nadat eerder Joy Beune en Antoinette de Jong werden aangetrokken. 

Related updates