Login

Team LottoNL-Jumbo verlengt contract met Nuis tot 2020

Kjeld Nuis blijft ook de komende 2 seizoenen schaatsen bij Team LottoNL-Jumbo. De 2-voudig olympisch kampioen is deze week een nieuw contract overeengekomen met de formatie van succescoach Jac Orie.

Beide partijen waren langere tijd met elkaar in gesprek over de voorwaarden waaronder de verbintenis verlengd kon worden. ,,Door omstandigheden heeft dit allemaal langer geduurd dan we allemaal hadden gewild, maar de intentie van beide partijen is altijd positief geweest’’, zegt teammanager Tim Senden. ,,Daarom zijn wij ook heel blij dat Kjeld ook de komende periode in het geel-zwart te bewonderen is.’’

Nuis veroverde in 2017 de wereldtitels op de 1000 en 1500 meter en ging daarom afgelopen februari als topfavoriet richting de Olympische Winterspelen van PyeongChang. De 28-jarige Zuid-Hollander maakte vervolgens die rol meer dan waar door op beide afstanden het olympisch goud te veroveren. Op de 1500 meter bleef hij zijn teamgenoot Patrick Roest voor, terwijl Nuis op de 1000 meter de Noor Havard Lorentzen aftroefde.

,,Ik ben heel blij dat ik vandaag een akkoord heb bereikt met LottoNL-Jumbo en dat daarmee een einde komt aan een periode van onzekerheid’’, zegt Nuis. ,,Deze week heb ik een goed gesprek gehad met het management van de ploeg en hebben we geconcludeerd dat we nog altijd op één lijn zitten. Ik ben alweer enkele weken intensief aan het trainen en vind het fijn om me aan te sluiten bij het team. Voor het komende seizoen ben ik erop gebrand om mijn wereldtitels te verdedigen en ik ben ervan overtuigd dat ik daartoe in deze omgeving de meeste kans op succes heb.’’

Coach Jac Orie noemt het feit dat hij de samenwerking met Nuis kan continueren ‘’geweldig nieuws”. ,,Ik werk al 9 jaar met Kjeld en ik heb hem zien ontwikkelen van groeibriljant tot absolute wereldtopper. Ik vind het harstikke mooi dat we ook de komende jaren samen kunnen strijden voor de titels’’, zegt de Hagenaar.

Met Nuis bestaat Team LottoNL-Jumbo nu – net als vorig jaar – uit 11 schaatsers. De equipe houdt nog de optie open om een plek te gunnen aan een stagiair.

Related updates

Food Friday – Whole wheat or ‘regular’ pasta?

Curious about the advantages and disadvantages between the different types of pasta? You can read all about it in this weeks' Food Friday!

Read more

Food Friday – This is what our riders drink

Hydrating is always important, but even more with the rising temperatures outside. When should cyclists drink and how much? We explain everything about hydration in this weeks’ Food Friday.

Read more

Food Friday – The menu of Roglič

The team is aware of the effect of nutrition on performance. In this Food Friday, we literally give you a sneak peek in our kitchen and you will discover the menu of Primož Roglič during a mountain stage.

Read more
 /