Team LottoNL-Jumbo gaat sprinten in Algarve en klimmen in Andalusië

Na de Volta a la Comunitat Valenciana en de Dubai Tour gaat Team LottoNL-Jumbo verder op de Europese wegen. Op woensdag 15 februari start een aantal klimmers in de Ruta del Sol. Dezelfde dag start, driehonderdvijftig kilometer naar het westen, de sprinttrein in de Volta ao Algarve.


Volta ao Algarve  


In de Volta ao Algarve start Team LottoNL-Jumbo met de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen. Vergeleken met de Dubai Tour is er een aantal wijzigingen. Lars Boom en Robert Wagner zijn aan de trein toegevoegd. Primož Roglič gaat in deze Portugese wedstrijd voor het klassement. De Sloveen werd vorig jaar derde op de Alto da Fóia en ook dit jaar is dat weer de finish van de tweede rit. Roglic werd in de editie van 2016 vijfde in het algemeen klassement.


Dylan Groenewegen mag zijn kans pakken in de eerste en vierde rit. Het ziet er naar uit dat deze ritten ook dit jaar in een massasprint eindigden. De derde rit is een tijdrit van achttien kilometer rondom Sagres. De ideale mogelijkheid voor Roglič en Boom om hun tijdritbenen te tonen.



Volta ao Algarve 

15 – 19 Februari 2017


Renners:

Lars Boom

Dylan Groenewegen

Gijs van Hoecke

Tom Leezer

Primož Roglič

Timo Roosen

Robert Wagner

Maarten Wynants


Ploegleider:

Frans Maassen


Soigneurs:

Dries Bos

Ferry Hommerson

Patrick van Doorn


Mecaniciens:

Niels van der Kuur

Dirk Janssen


Buschauffeur:

Kees Hamelink


Osteopaat:

Bjorn Vanmelkebeke



Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol


De Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol, beter bekend als de Ruta del Sol start pp dezelfde dag als de Volta ao Algarve. Hier mogen de jonge renners hun debuut maken. Met Antwan Tolhoek en Floris de Tier neemt de ploeg twee renners mee die voor het eerst in het shirt van Team LottoNL-Jumbo gaan koersen.


Ruta del Sol bestaat uit vijf etappes waarin veel moet worden geklommen. Ondanks de vele hoogtemeters zal alleen de tweede rit eindigden met een finish bergop. Na 178 kilometer finisht de koninginnenrit op de Será la Peña del Águila. De Belgische tijdritspecialisten, Jurgen Van den Broeck en Victor Campenaerts kunnen zich in de derde etappe uitleven. Dat is een tijdrit over twaalf kilometer tussen Lucena en Cordoba.



Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol 

15-19 februari 2017



Renners:

Jurgen van den Broeck

Victor Campenaerts

Stef Clement

Martijn Keizer

Bram Tankink

Floris de Tier

Antwan Tolhoek


Ploegleiders:

Grischa Niermann & Sierk Jan de Haan


Soigneurs:

Luc Schiemsky

Gerard Spierings

Anthony Devliegere


Mecaniciens:

Dirk van de Ven

Hans van Vianen


Buschauffeur:

Piet de Vos


Osteopaat:

Bjorn Vanmelkebeke

Related updates