Login

Toekomstig Team LottoNL-Jumbo trots op nieuwe World Tour-licentie

Het toekomstige Team LottoNL-Jumbo heeft donderdag een nieuwe World Tour-licentie ontvangen van de UCI. De ploeg is trots dat het de komende jaren – onder de naam Team LottoNL-Jumbo – weer op het hoogste niveau van het internationale wielrennen actief kan zijn.

“Het voelt goed om ook de komende jaren weer deel uit te maken van de Champions League van het wielrennen”, aldus algemeen directeur Richard Plugge. “We kunnen de komende seizoenen verder met het opleiden van jong talent en het uitbouwen van onze sportieve en commerciële visie. Innoveren blijft een uiterst belangrijk speerpunt binnen onze organisatie. De samenwerking met de schaatsers en staf van de schaatsploeg van Jac Orie is een fantastische uitdaging die we graag nog verder willen uitbreiden.”

Kopman Robert Gesink reageerde donderdag zeer verheugd op het goede nieuws.

“Ik ben erg blij dat we de komende jaren de kans krijgen om op het allerhoogste niveau iets moois neer te zetten met onze nieuwe naamgevers Lotto en Jumbo. Ik kijk erg uit naar het avontuur. Deze licentie toont aan dat we als team tot de wereldtop behoren en daar ook thuishoren.” 

Scherpe eisen
Om in aanmerking te komen voor een World Tour-licentie moet een wielerploeg voldoen aan scherpe eisen van de UCI. Teams worden op zowel financieel, sportief als ethisch gebied scherp getoetst door de internationale wielerbond. Het toekomstige Team LottoNL-Jumbo is daarom zeer fier op de licentie.

Grote wedstrijden
Met de World Tour-licentie is het Team LottoNL-Jumbo verzekerd van startbewijzen voor alle World Tour-races op de wielerkalender. Denk aan de Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta a España en klassiekers als Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen.

Related updates

Food Friday – Whole wheat or ‘regular’ pasta?

Curious about the advantages and disadvantages between the different types of pasta? You can read all about it in this weeks' Food Friday!

Read more

Food Friday – This is what our riders drink

Hydrating is always important, but even more with the rising temperatures outside. When should cyclists drink and how much? We explain everything about hydration in this weeks’ Food Friday.

Read more

Food Friday – The menu of Roglič

The team is aware of the effect of nutrition on performance. In this Food Friday, we literally give you a sneak peek in our kitchen and you will discover the menu of Primož Roglič during a mountain stage.

Read more
 /