Steven Kruijswijk 8e in zijn eerste koers van het seizoen

Steven Kruijswijk is 8e geworden in het algemeen klassement van de Volta a la Comunitat Valenciana. De kopman van Team LottoNL-Jumbo steeg gisteren naar de 8e plek in het klassement en wist die positie vandaag te behouden. Nairo Quintana won de vijfdaagse race in Valencia.


Een goede seizoensstart volgens Steven Kruijswijk. “Ik kijk tevreden terug op mijn eerste rittenkoers. De ploegentijdrit was niet wat we ervan verwacht hadden, maar over de rest van de etappes ben ik tevreden. Met deze wedstrijd in mijn benen kan ik weer vooruit kijken.”


Vanwege de harde windstoten werd de etappe van vandaag ingekort. Van de 130 kilometer die op het programma stond, bleef er uiteindelijk 51 kilometer over. De route richting Valencia werd geschrapt en de koers bestond uit een stratencircuit in de Spaanse stad.


Volgens Kruijswijk was dat terecht. “Het stormde erg hard en het was dus verstandig om niet buiten de stad te gaan koersen. De slotetappe werd een criterium van 51 kilometer. Er werd hard gereden, dus dat was zo weer voorbij.”


Verschillende renners probeerden het peloton voor te blijven, maar in de laatste kilometer werden zij teruggepakt en kon het peloton sprinten om de overwinning. De Fransman Bryan Coquard won de massasprint, de renners van Team LottoNL-Jumbo kwamen in het peloton over de streep.


In de top van het algemeen klassement veranderde niks vandaag. Nairo Quintana wint de koers en Steven Kruijswijk eindigt als 8e met een achterstand van 2’12” op de winnaar.

Nico Verhoeven

Ploegleider Nico Verhoeven kijkt terug op een geslaagde week. “Het gevoel is goed, in zo’n eerste rittenkoers is het belangrijk dat de renners opnieuw, of voor het eerst, aan elkaar wennen. Nieuwe mannen zoals Jurgen Van den Broeck en Stef Clement zijn goed in de groep gekomen en we zijn klaar voor de komende wedstrijden.” 

Ook over het niveau was Verhoeven tevreden. “De ploegentijdrit was minder omdat een paar mannen niet hun verwachte vorm haalden. De dagen erna hebben we het maximale van dit moment eruit weten te halen. Het is goed om van hieruit verder te bouwen.”

Related updates