Sanneke de Neeling kiest voor Team LottoNL-Jumbo

Het jonge schaatstalent Sanneke de Neeling zal haar profcarrière beginnen bij Team LottoNL-Jumbo. De 18-jarige Rotterdamse rijdster is deze week een contract overeengekomen met de succesformatie van coach Jac Orie.

De Neeling veroverde afgelopen seizoen het zilver op het WK allround voor junioren, achter landgenote Melissa Wijfje. Tijdens de NK afstanden voor senioren verraste de schaatsster al met een vierde plaats op de 1000 meter, waarmee ze zich kwalificeerde voor de World Cup-wedstrijden.

"Het is duidelijk dat Sanneke veel talent heeft en ik ben ervan overtuigd dat zij zich de komende jaren goed kan door ontwikkelen’’, zei Orie. "We zijn benieuwd waar dat naar toe kan leiden.’’

De Neeling had diverse aanbiedingen ontvangen, maar koos weloverwogen voor Team LottoNL-Jumbo. "Ik denk dat de aanpak van Jac goed bij mij past’’, zei De Neeling, die volgende week al een fietstest op het programma heeft.

"Hij staat bekend om zijn wetenschappelijke aanpak en ik heb veel vertrouwen in zijn principe: ‘meten is weten’. Ik hoop komend seizoen mijn persoonlijke records verder aan te scherpen. En als ik me zou plaatsen voor de World Cups, dan mag je het seizoen zeker als geslaagd beschouwen.’’

Team LottoNL-Jumbo voert momenteel gesprekken met meerdere vrouwelijke schaatssters en wil de vrouwentak uitbreiden met 1 of 2 rijdsters.

Eerder verlengden Douwe de Vries en Gerben Jorritsma al hun contract bij de equipe.

Related updates