Roglic 5e en Kruijswijk 8e in koninginnenrit Valencia

Team LottoNL-Jumbo renners Primoz Roglic en Steven Kruijswijk hebben een top 10 notering behaald in de 4e etappe van de Ronde van Valencia. Op de zware slotklim naar Mas de la Costa was Nairo Quintana de beste. Roglic werd 5e en Kruijswijk werd 8e. Quintana pakt ook de leiding in het algemeen klassement.


Roglic lukte het niet om bij Quintana te blijven. “De slotklim was erg zwaar, ik miste de aanval van Quintana en probeerde nog in de achtervolging te gaan. Helaas zonder resultaat. Het was een goede test en ik ben blij om de vorm die ik heb. Ik kijk uit naar de volgende koersen.”


“De hele ploeg heeft hard gewerkt om ons in die eerste groep te krijgen. Zonder hen hadden we daar niet gezeten.”

 


“Het was een zware dag met veel hoogtemeters,” vertelt Steven Kruijswijk. “Het ging snel op de laatste klim. We begonnen eraan en Quintana was gelijk weg. Primoz en ik gingen voor onze eigen kans en de uitslag doet recht aan ons niveau op dit moment. Tijdens de Vuelta heb ik voor het laatst echt gekoerst. Ik ben tevreden over hoe ik er nu voor sta.”  


De kopgroep van de dag bestond in eerste instantie uit vijf renners, maar toen ze aan de slotklim begonnen waren er nog maar drie over. Aan de voet van de slotklim demarreerde Nairo Quintana en al snel wist hij een groot gat te slaan. De koplopers werden ingelopen en er ontstonden verschillende achtervolgende groepen. Op korte afstand van de koploper reden Primoz Roglic en Steven Kruijswijk. Quintana vergrootte zijn voorsprong en won de rit. Primoz Roglic werd op 57 seconden 5e. Steven Kruijswijk moest 1’10’ toegeven en werd 8e.  


Vroeg in de etappe moest Jurgen Van den Broeck de strijd staken. De Belg van Team LottoNL-Jumbo voelde zich al niet fit bij het opstaan. Hij is nog wel van start gegaan, maar na 15 kilometer stapte hij af.

Nico Verhoeven


Volgens Ploegleider Nico Verhoeven begon het na 100 kilometer. “Team Sky begon op de Alto de Puertomingalvo te rijden en in de afdaling hebben ze flink gas gegeven.”


“Er ontstond een grote groep met daarin vier renners van ons. Het doel was om met Kruijswijk en Roglic voor een resultaat te gaan. Met een 5e en 8e plaats is dat gelukt. Dit was op dit moment het maximale, het is een mooie basis om mee verder te gaan.”


Morgen sluit de Ronde van Valencia af met een rit naar Valencia.


Related updates