Patrick Roest slaat een dubbelslag op tweede dag NK allround

Patrick Roest heeft op de tweede dag van het NK allround de 1500 meter op zijn naam geschreven. In een tijd van 1.46,36 versloeg hij in de laatste rit Jan Blokhuijsen. Blokhuijsen werd tweede in 1.47,80 en Marcel Bosker derde in 1.48,02. Ook in klassement leidt Roest voor Blokhuijsen en Bosker. 


De negende en laatste rit op de 1500 meter was tussen de nummers één en twee in het klassement. Roest moest 1,31 op Blokhuijsen goedmaken om de leiding over te nemen. Blokhuijsen opende het snelst met een 24,0 en de schaatser van Team LottoNL-Jumbo opende iets trager met een 24,2 maar kon in de tweede ronde de leiding over nemen. Na een 26,5, een 27,3 en een 28,3 stopte de tijd op 1,46,36. De achterstand van 1,31 wist de Zuid-Hollander om te buigen in een 0,88 voorsprong voor de 10km van morgen. 


Opnieuw reed Roest een 1.46 in het Thialf. “Het was geen bijzondere tijd want deze tijd heb ik al twee keer eerder gereden. Mijn laatste 3 1500 meters zaten binnen 3-tiendenNa twee keer eerder een 1.46 te hebben gereden ben ik blij dat het vandaag weer lukt. Zeker met een 500m en 5km in de benen is dit een prima tijd. Al lijkt het lijkt mij erg gaaf een keer een 1.45 te rijden.”


Klassementsleider


Na 3 afstanden gaat het de jonge allrounder aan de leiding in het klassement. “Ik had een achterstand van 1,31 en nu 0,88 seconden voorsprong. Het is geen groot gat voor een 10 kilometer, maar het is wel lekker om nu aan kop te staan, dan start je in de laatste rit en weet je precies wat je moet doen om te winnen.” 


Roest is in vorm en bewees dat gisteren door op de 5 kilometer harder te rijden dan tijdens de NK Afstanden. Dat vormpeil hoopt hij op de 10 kilometer door te trekken. “Ik rijd niet vaak de 10 kilometer. Ik heb deze afstand dit seizoen 1 keer gereden en toen reed ik een PR, laten we hopen dat ik dat nu weer kan doen.”


Roest geldt niet als specialist op de 10 kilometer maar gaat er alles aan doen om zo goed mogelijk te rijden. “Ik kijk er niet tegen op, Ik ga er alles aan doen om Blokhuijsen voor te blijven. Maar ik moet wel enige voorzichtigheid inbouwen. ik kan niet vol van start gaan met het risico om mijzelf op een hoop te rijden, want dan zou Bosker snel dichterbij kunnen komen.”

Related updates