Opnieuw goud voor Kjeld Nuis

Kjeld Nuis heeft ook op de tweede dag van de World Cup in Berlijn goud gewonnen. Na de winst op de 1500 meter pakte de schaatser van Team LottoNL-Jumbo vandaag goud op de 1000 meter. In een tijd van 1.08,25 was hij meer dan een halve seconde sneller dan de nummer twee, Kai Verbij. De Noor Havard Holmefjord Lorentzen werd derde.


In de laatste rit van de 1000 meter voor mannen was de Canadees Vincent de Haitre de tegenstander van Nuis. De opening van Nuis was met 16,67 zeker niet de snelste maar in de ronden daarna schaatste hij in 25,2 en 26,3 naar de snelste tijd ooit gereden in het Sportforum van Berlijn.


Nuis won in Berlijn zijn 4e gouden medaille op de 1000 meter tijdens de World Cups van dit seizoen. “Hier was weinig op aan te merken. Ik schaats gewoon lekker, het was een technisch goede rit en dan gaat het gewoon hard.” Volgens de Zuid-Hollander zou het perfect zijn als hij zijn ritverloop tijdens de NK afstanden kan combineren met die van vandaag. “Ik reed nu harder dan in Thialf maar die eerste ronde was tijdens de NK afstanden weer sneller. Als ik die 26,3 van vandaag daar aan vast plak kan ik de 1.07 in gaan.”


“Ik ben blij dat de vorm er al weer zo snel is. Ik ben ervan overtuigd dat het nog harder kan. Nu alles op de WK Afstanden, scherp blijven en dan precies hetzelfde doen. Dan komt er hopelijk een mooie tijd, of dat genoeg is weten we dan pas. Ik weet dat ik zelf goed genoeg ben, ik moet mijn uiterste best doen maar prestaties van anderen kan ik niet beïnvloeden.”


Morgen staat er nog een 1000 meter op het programma. Maar Nuis weet nog niet of hij ook daar aan de start staat. “Drie keer winnen in een weekend lijkt mij ook wel leuk. We moeten even overleggen wat we het beste kunnen doen. Met goede races rijden creeer je een bepaald basisniveau. Vanuit daar kan ik pieken. Als ik dat nog een keertje doe heb ik dat goed in de benen.”


Roest en De Vries naast het podium


Op de 5 kilometer won de Canadees Ted Jan Bloemen in een tijd van 6.15,84. Douwe de Vries werd vierde in een tijd van 6.18,37. Patrick Roest was een seconde langzamer met een tijd van 6.19,37 (6e).


Sanneke de Neeling reed een tijd van 39,39 op de tweede 500 meter voor vrouwen. Een stuk sneller dan de 39,99 van gisteren.


Related updates