My profile

Nice to meet you: Mike Teunissen

Team LottoNL-Jumbo verwelkomt deze winter enkele nieuwe gezichten. We stellen ze graag aan onze fans voor. Vandaag Mike Teunissen.

Geboren: 25 augustus 1992
Nationaliteit: Nederlands

Hoe is de carrière van Mike Teunissen begonnen?
“Ik stapte voor het eerst op de fiets als kleine Mike. Ik was acht of negen. Mijn vader en opa fietsen ook en ik ging vaak mee naar wedstrijden en toen ontstond al snel zoiets van: dat wil ik ook. Ik begon met veldrijden en ging altijd ravotten in de Limburgse bossen. De wedstrijden verliepen goed en ik werd daardoor vanzelf fanatieker. De NK’s waren elk jaar weer het hoogtepunt. Het was alsof het de Olympische Spelen waren. Ik heb het geluk gehad om bij de jeugd een aantal keer te winnen. Ik ben in het veld ook Europees en wereldkampioen geworden. Het is mooi dat wielrennen nu mijn werk wordt.”

Wat weten we nog niet van je?
“Ik ben vier jaar geleden begonnen met een studie commerciële economie aan de Randstad Topsport Academie en ben nu bijna afgestudeerd. Ik wilde niet te vroeg op het fietsen focussen en iets achter de hand hebben. Dat gaf me veel rust. Ik vind sportmarketing echt interessant en doe nu veel praktijkervaring op. Wie weet levert het later een mooie job in het wielrennen op.”

Hoe goed ben je op schaatsen?
“Ik heb een keer geschaatst, maar dat was geen succes. Ik vind het wel een mooie sport om te kijken. Ik volg het op televisie. Ik kijk ook het marathonschaatsen. Er zijn aardig wat wielrenners die daaraan meedoen. Er zijn ook veel gelijkenissen tussen die sporten.”

Wie of wat is jouw lot uit de loterij?
“Dat is mijn vriendin Corine (van der Zijden, red.). Zij fietst ook. We hebben elkaar leren kennen tijdens de WK in Florence. Een romantische stad natuurlijk. We hebben daar toen samen ook een ijsje gegeten. Het kon niet mooier.”

Hoe ziet jouw boodschappenmandje er normaal gesproken ongeveer uit?
“Mijn moeder doet meestal de boodschappen, maar van jongs af aan ben ik al verslingerd aan pudding. Dieet technisch is het misschien goed om er wat minder van te gaan eten. Haha.”

Related updates