My profile

Martens terug in Drôme en Ardèche met ambitie

Team LottoNL-Jumbo heeft een druk weekeinde voor de boeg. Naast de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne zijn de wielrenners van het team ook nog in twee Franse 1.1-wedstrijden actief.

Team LottoNL-Jumbo heeft een druk weekeinde voor de boeg. Naast de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne zijn de wielrenners van het team ook nog in twee Franse 1.1-wedstrijden actief. Op 28 februari wacht de Classic Sud Ardèche - Souvenir Francis Delpech, terwijl een dag later de La Drome Classic wordt verreden. 
 

Paul Martens kwam vorig jaar in beide koersen in actie, maar reisde toen met een heel andere doelstelling af naar Frankrijk. Vanwege een knieblessure had de Duitser gedurende de winter niet volledig kunnen trainen. Hij finishte niet vanwege de knieklachten. “Toen waren deze wedstrijden een test voor mijn knie.”

 
Agressieve koers
Martens rekent komend weekeinde op meer. “De Algarve was mijn eerste koers van het seizoen en dat ging goed, dat zag ik ook terug in op mijn Pioneer vermogensmeter ”, aldus de 31-jarige, die de week in Portugal begon met een derde plaats.
 
“Ik hoop in Frankrijk mooie uitslagen te rijden, maar sommige renners zijn het seizoen een stuk eerder begonnen en dat merk je zeker bergop nog wel. De wedstrijden zijn in ieder geval goede tests voor de klassiekers. In Frankrijk wordt altijd agressief gekoerst en net als in klassiekers moet je de gehele dag attent en gefocust zijn. Tijdens een WorldTour-koers kun je nog wel eens mentaal lui worden.”
 
Dekker
Ploegleider Erik Dekker was vorig jaar ook actief als ploegleider in de departementen Drôme en Ardèche. Hij weet dat zijn renners flink wat hoogtemeters te wachten staat.
 
“Het worden mooie, maar zware koersen. Je moet heel goede benen hebben om te winnen. Het deelnemersveld is anders dan in de Omloop of Parijs-Nice en dat biedt kansen. De meesten van ons kennen het parcours en ik denk dat we met meerdere mannen mee kunnen doen om de prijzen. Bert-Jan Lindeman en Paul zijn bij ons de meest in het oog springende namen, maar dit zijn koersen waar iedereen kan verrassen.”
 
Team line-up:
George Bennett, Brian Bulgac, Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman, Nick van der Lijke, Barry Markus, Paul Martens en Timo Roosen.
 
Ploegleiding:
Erik Dekker 

Related updates