LottoNL-Jumbo gretig van start in Ruta del Sol

Team LottoNL-Jumbo reist met veel vertrouwen af naar Spanje voor de 61e Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol, voor het grootste deel van de renners de ouverture van het seizoen 2015. Ploegleider Merijn Zeeman hoopt op een herhaling van vorig jaar, toen Moreno Hofland een rit won.

“Op Maarten Tjallingii (Tour Down Under, red.) na, maken al onze renners in de Ruta hun eerste wedstrijdkilometers van het seizoen”, aldus Zeeman. “We hebben hard gewerkt deze winter. We zijn weinig tegengekomen tijdens de trainingskampen en hebben goede stappen gezet. We zijn allemaal gretig om iets moois neer te zetten.”

Moreno Hofland
Hofland (23) opende zijn seizoen vorig jaar met een zege in de slotrit van de Ruta. “Het was mijn eerste zege in Europa, een heel belangrijke”, aldus de jonge Nederlander die in 2013 als neoprof etappes won in de Tour of Hainan. In 2014 gaf hij zijn ontwikkeling verder gestalte met etappewinst in de hoog aangeschreven WorldTour-koers Parijs-Nice.

“Ik heb tot nu toe een goede winter gehad”, stelt Hofland. “Nu de eerste koersen beginnen, kan ik niet wachten om weer te beginnen. Na mijn ritwinst van vorig jaar zijn de verwachtingen wel hoog. Ik wil vanaf het begin direct weer meedoen om de prijzen en zo toewerken naar mijn topvorm voor Parijs-Nice en de klassiekers.”

“We gaan met Moreno opnieuw voor een ritzege in de sprint. We willen met hem richting de internationale top”, zegt Zeeman. “Als ploeg werken we keihard om hem optimaal te ondersteunen. Hij heeft in Parijs-Nice al laten zien wat hij kan. Nu willen hem een nieuwe stap laten zetten.”

Wilco Kelderman
Wilco Kelderman bereidde zich in Tenerife samen met Tom Leezer op hoogte voor op Parijs-Nice. In de Ruta del Sol wil hij ook goed voor de dag komen. De talentvolle Nederlander gaat in Andalusië voor een goede tijdrit en een goed klassement. Zeeman: “De derde en vierde dag, met zware aankomsten bergop, worden belangrijk voor hem.”

Vrije rol Kruijswijk
Steven Kruijswijk krijgt van Zeeman een vrije rol. “De Giro is dit jaar zijn grote doel, maar het loopt nu al zo goed dat hij vol vertrouwen is voor de Ruta. Hij krijgt van ons de vrijheid om geconcentreerd te rijden.”

Zeeman is bekend met de deelnemerslijst en weet dat zijn ploeg van 18 tot en met 22 februari een mooie uitdaging wacht. “Bijna de gehele wereldtop is aanwezig. Het wordt vuurwerk. Wij willen met onze renners de stap naar de wereldtop zetten, in de Ruta kunnen we zien waar we staan.”

Team line-up:
Laurens ten Dam, Jos van Emden, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Tom Leezer en Maarten Tjallingii.

Ploegleiding:
Merijn Zeeman.

Related updates