LottoNL-Jumbo en Groothuis uit elkaar

Schaatsploeg Team LottoNL-Jumbo heeft besloten de samenwerking met de 33-jarige Stefan Groothuis niet voort te zetten. Coach Jac Orie en de schaatser hebben na enkele goede gesprekken gezamenlijk besloten dat hun wegen gaan scheiden.    

Groothuis kwam in 2008 naar de ploeg van Orie en veroverde de afgelopen jaren de wereldtitel op de 1000 meter en kroonde zich tot wereldkampioen sprint. Een jaar geleden zette hij de kroon op zijn carrière door in Sochi olympisch kampioen op de 1000 meter te worden.    

"We hebben hele mooie jaren met elkaar gehad en ik heb altijd met veel plezier met Stefan gewerkt’’, sprak Orie. "We hebben hoogtepunten maar ook dieptepunten met elkaar gedeeld. Stefan en ik hebben onlangs met elkaar over de toekomst gesproken en vervolgens hebben we de conclusie getrokken dat het voor beide partijen het beste is als Stefan een nieuwe route kiest. Ik wens hem daarbij alle succes.’’    

Team LottoNL-Jumbo blijft ook richting de Winterspelen van 2018 inzetten op de sprint met wereldtoppers als Hein Otterspeer, Kjeld Nuis en Jan Smeekens. Ook het contract met talent Gerben Jorritsma – die zaterdag in Erfurt zijn eerste World Cup-medaille veroverde – zal worden verlengd. Mogelijk wordt de mannelijke sprinttak nog versterkt, maar daar is nog geen zekerheid over.

Related updates