Login

Kramer slaat World Cup Berlijn over

Sven Kramer zal volgende week niet aan de start verschijnen van de World Cup in Berlijn. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo vertrekt zaterdag namelijk met teamgenoten Wouter olde Heuvel en Diane Valkenburg naar Collalbo voor een 10-daags trainingskamp.

 ,,Ik had heel graag mee gedaan aan de World Cup in Berlijn, maar ik heb gewoon een extra trainingsblok nodig om ook goed te kunnen presteren tijdens het tweede gedeelte van het seizoen’’, legt Kramer uit. ,,Die trainingsstage in Italië had ook een week later gekund, maar dan zou ik – in plaats van Berlijn – juist de World Cup in Thialf moeten schrappen. En dat wilde ik uiteraard niet.’’

 Het besluit om de World Cup in Berlijn te laten schieten was reeds voor het seizoen gemaakt, vertelt Jac Orie. ,,We hebben deze zomer alle scenario’s doorlopen en kwamen toen al tot de conclusie dat je keuzes moet maken. Vanaf eind december gaan we van de ene belangrijke race naar de andere.’’

Ook Wouter olde Heuvel (die tijdens de wereldbekerwedstrijden in Azië goud, tweemaal zilver en brons veroverde) zal niet actief zijn in de Duitse hoofdstad. De sprinters van coach Jac Orie en Douwe de Vries maken wel hun opwachting.

Voor Kramer, Olde Heuvel en Valkenburg wacht een drukke tweede helft van het seizoen. Zij richten hun pijlen op het NK allround (27 en 28 december in Thialf), waarna al gauw het EK allround (10 en 11 januari in Chelyabinsk (Rus) en de kwalificatiewedstrijd voor WK allround/World Cups 1500m/5000m op het programma staat (22-23 januari). In februari staan onder andere de Wereldkampioenschappen afstanden op het menu (12-15 februari in Thialf), waarna begint maart in Calgary wordt gestreden om de wereldtitel allround (7-8 maart).

Related updates

Food Friday – Whole wheat or ‘regular’ pasta?

Curious about the advantages and disadvantages between the different types of pasta? You can read all about it in this weeks' Food Friday!

Read more

Food Friday – This is what our riders drink

Hydrating is always important, but even more with the rising temperatures outside. When should cyclists drink and how much? We explain everything about hydration in this weeks’ Food Friday.

Read more

Food Friday – The menu of Roglič

The team is aware of the effect of nutrition on performance. In this Food Friday, we literally give you a sneak peek in our kitchen and you will discover the menu of Primož Roglič during a mountain stage.

Read more
 /