Login

Kramer en Nuis maken indruk met baanrecord in Inzell, PR voor Roest

Kjeld Nuis, Sven Kramer en Patrick Roest hebben tijdens de eerste trainingswedstrijd in Inzell indruk gemaakt. Nuis en Kramer verbeterden op respectievelijk de 1000 en 5000 meter het baanrecord. Roest noteerde op de vijf kilometer een nieuw persoonlijk record.

Nuis nam het in de eerste race van de 1000 meter op tegen Kai Verbij. De 28-jarige sprinter van Lotto-Jumbo rekende op indrukwekkende wijze af met zijn directe concurrent. Nuis realiseerde een tijd van 1.07,70 en verbeterde daarmee zijn eigen baanrecord, dat hij vorig jaar had neergezet, met ruim een halve seconde (1.08,24). 

"Dit is natuurlijk een mooi begin van het seizoen", aldus Nuis. "Vorig jaar reed ik hier ook sterk, maar dit is nog even een dikke halve seconde sneller. Het is nagenoeg de tijd die ik vorig jaar reed tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen (1.07,64). Dat was toen mijn beste race van het jaar, dus dit zegt wel wat. Ik word blij van deze tijd. Daarnaast geeft het ook een bepaalde vorm van rust." 

"Ik ben aan het begin van deze week best ziek geweest. Ik lag met koorts op bed, had maag- en darmklachten. Dat doet iets met je lichaam, dus ik heb eerlijk gezegd even getwijfeld of ik van start moest gaan. Als je dan besluit te starten en je noteert zo’n tijd, dan komt dat wel een beetje als een verrassing, maar wel een heel mooie." 

Nuis was na afloop te spreken over zijn eerste race van het seizoen. "Ik voel dat het technisch goed loopt, ben stabiel. Dat het nu al zo hard gaat, had ik niet verwacht. Het was mooi om het direct tegen Kai op te nemen. Tegen een directe concurrent wil je het natuurlijk graag laten zien. Als je dan ruim een halve seconde voor hem eindigt, is dat lekker." 

Kramer
Later op de dag nam Kramer het op de 5000 meter op tegen de Duitser Patrick Beckert. De 32-jarige Fries won de afstand in een tijd van 6.10,97 en ook dat was goed voor een nieuw baanrecord. Het vorige record, dat ook in handen was van Kramer, stond op 6.11,40.

"Om heel eerlijk te zijn, ging ik niet weg met de intentie om een baanrecord te rijden", gaf Kramer na afloop toe. "Zeker gezien de periode waarin we nu zitten. Het afgelopen seizoen eindigde niet zoals ik het gewend ben, dus voor mij was het belangrijkste om gewoon weer lekker te schaatsen." 

"Ongeacht de tijd ben ik erg blij met de manier waarop het ging. Het gaat fysiek steeds beter en ik kan met zo'n tijd niet ontkennen dat het zelfs erg goed gaat. Toch zijn er altijd dingen die beter kunnen. Tuurlijk heb ik afgelopen zomer mijn ups & downs gehad en die zal ik ook ongetwijfeld gaan krijgen, maar over het algemeen gaat het goed en is deze tijd een fijne bijkomstigheid." 

Roest
Op dezelfde afstand realiseerde Roest een nieuw persoonlijk record. De 22-jarige allrounder, die vorige week tijdens het NK Clubs een nieuw baanrecord op de 3000 meter noteerde in Thialf, klokte in een onderling duel met de Italiaan Davide Ghiotto een tijd van 6.13,00. Daarmee was hij ruim twee seconden sneller dan zijn vorige PR: 6.15,10. 

"Het was een heerlijke race", keek Roest terug. "Ik hield hem mooi vlak, dat was eigenlijk precies waar ik vooraf op hoopte. Na het record van vorige week geeft dit wederom een fijn gevoel. Dit is de manier waarop je een seizoen wil beginnen. Ik merk dat ik weer een stap heb gemaakt. Nu is het zaak om deze vorm vast te houden." 

"Ik heb een perfecte zomer gehad, er zijn geen gekke dingen gebeurd. De trainingen gaan lekker, dus je weet dat het goed gaat. Toch is het fijn dat het er in de wedstrijden ook direct uitkomt."

Related updates

Food Friday – This is what our riders drink

Hydrating is always important, but even more with the rising temperatures outside. When should cyclists drink and how much? We explain everything about hydration in this weeks’ Food Friday.

Read more

Food Friday – The menu of Roglič

The team is aware of the effect of nutrition on performance. In this Food Friday, we literally give you a sneak peek in our kitchen and you will discover the menu of Primož Roglič during a mountain stage.

Read more

Buy our team kit

Our team kit is for sale now! You can buy the jersey and bibshort for men, women and kids here. Our caps, gloves and neck tubes are also available.

Buy here
 /