Kelderman blijft achtste in Volta Catalunya

Wilco Kelderman heeft woensdag met succes zijn achtste plaats in het algemeen klassement van de Volta Ciclista a Catalunya verdedigd. De talentvolle Nederlander van Team LottoNL-Jumbo kwam in de vijfde etappe als 14e over de streep.

Alejandro Valverde van Movistar arriveerde 44 seconden eerder bij de meet en schreef de 195 kilometerlange etappe van Alp naar Valls op zijn naam. Sky-renner Richie Porte finishte als vijfde en nam de leiding in het algemeen klassement over van de Belg Bart De Clerq van Lotto-Soudal.

Waaiers
De renners moesten woensdag in de finale een klim van de tweede categorie op en over. “Maar daarvoor was het al afzien, omdat het peloton vanwege waaiers in stukken brak”, aldus Kelderman. “Ik zat dankzij de hulp van Laurens ten Dam in de eerste groep, maar had het heel zwaar. Op de slotklim moest ik lossen. Ik kon gewoon niet harder. Ik mag hier dan ook niet ontevreden over zijn.”

Mathieu Heijboer
Ploegleider Mathieu Heijboer wist dat het op de kant kon gaan vandaag. “We waren dankzij Weerplaza voorbereid. De hulp van Laurens was belangrijk, maar alle mannen hebben vandaag een steentje bijgedragen. Helaas moest Wilco passen op de slotklim. Wij rekenden ons al rijk, omdat de klassementsleider al gelost was. Helaas blijft Wilco achtste. Er had meer ingezeten.”

Zaterdag
Zaterdag trekt het peloton van Cervera naar Port Aventura. De renners moeten 194 kilometer afleggen en een klim van de eerste en derde categorie over.

“De strijd om de bonificatieseconden wordt minder heftig, aangezien de verschillen nu wat groter zijn. Ze voorspellen opnieuw veel wind. De gehele ploeg moet alert zijn.”

Related updates