Login

Joy Beune maakt overstap naar Team LottoNL-Jumbo

Joy Beune schaatst de komende 2 seizoenen voor Team LottoNL-Jumbo. De regerend wereldkampioene bij de junioren tekende deze week een contract bij de succesformatie van coach Jac Orie.

De 18-jarige inwoonster van Borne eindigde in haar eerste jaar als juniore als tweede bij het wereldkampioenschap. Vorige maand veroverde ze vervolgens in Salt Lake City het goud door haar landgenoten Jutta Leerdam en Elisa Dul voor te blijven. Beune maakt indruk door op liefst 3 individuele afstanden een nieuw junioren-wereldrecord te noteren. Op de 1000 meter finishte ze na 1.14,21, terwijl ze op de 1500 meter de klok liet stoppen na 1.54,21. Ze verzekerde zich vervolgens van de allroundtitel door op de 3 kilometer een tijd van 3.59,47 te noteren.

,,Joy heeft in Salt Lake City aangetoond dat ze tijden kan rijden waarmee ze voor veel senioren niet onder hoeft te doen. Het is dan ook voor iedereen duidelijk dat zij een groot talent is’’, reageerde Orie op de transfer. ,,Haar trainer van het RTC, Johan Freriksen, verdient de complimenten voor zijn uitstekende werk. Net als haar coach bij Jong Oranje, Jetske Wiersma. Bij Team LottoNL-Jumbo gaan we er de komende 2 jaren alles aan doen om met haar de volgende stap te maken.’’

Ook de schaatsster zelf, afkomstig van het RTC Oost, kijkt uit naar de toekomst. ,,Ik heb een mooie en succesvolle tijd gehad bij de junioren en ik ben iedereen die daar aan heeft bijgedragen enorm dankbaar. Nu kan ik niet wachten om de stap naar de senioren te zetten’’, aldus Beune. ,,Bij Team LottoNL-Jumbo kom ik in een uiterst professionele omgeving met goede begeleiding en faciliteiten terecht, daarom heb ik de keuze voor deze ploeg gemaakt. Ik kijk er naar uit om in het geel-zwart te schaatsen en mijn professionele carrière bij LottoNL-Jumbo te beginnen.’’

Beune is de eerste nieuwkomer bij Team LottoNL-Jumbo, nadat eerder Sven Kramer en Patrick Roest hun overeenkomst voor 2 jaar verlengden. Jan Smeekens en Chris Huizinga beschikken over een doorlopend contract.

Related updates

Predict our best rider in the Amstel Gold Race

And win one of the twelve spring packages with the value of 400 euros!

Predict here

Buy our team kit

Our team kit is for sale now! You can buy the jersey and bibshort for men, women and kids here. Our caps, gloves and neck tubes are also available.

Buy here
 /