Login

In vorm verkerende Krol: 'Zaak om koppie erbij te houden'

Voor Thomas Krol kan het seizoen niet snel genoeg beginnen. De nieuwkomer van Team Jumbo liet de laatste weken tijdens een aantal wedstrijden in binnen- en buitenland zien in goede vorm te steken. 

De 26-jarige sprinter noteerde afgelopen weekend tijdens een trainingswedstrijd in Thialf een ijzersterke tijd op de 1000 meter: 1.08,41. Daarmee hoefde hij alleen zijn voormalig ploeggenoot Kai Verbij voor zich te dulden: 1.08,33. 

"Ik kijk met een goed gevoel terug op de eerste paar wedstrijden", zegt Krol enthousiast. "1.08,41 is een laagland PR voor mij. Mijn oude PR stond elf honderdsten langzamer en die tijd heb ik welgeteld vier keer gereden. Er leek een soort vloek op die tijd te rusten, dus ik ben blij dat het gelukt is om hem te verbeteren."

Eerder deze maand wist Krol ook al twee keer in de 1.08 (1.08,92 en 1.08,85) te rijden op de 1000 meter en klokte hij op de afsluitende dag van het trainingskamp in Inzell een tijd van 1.45,38 op de 1500 meter.

"Je koopt er natuurlijk nog weinig voor, want het seizoen moet officieel nog beginnen, maar ik kan niet ontkennen dat de races die ik tot nu toe heb gereden voor veel vertrouwen hebben gezorgd. Ik ben blij met de vorm die ik nu heb."

"Ik heb tot dusver drie 1000 meters gereden en iedere keer noteerde ik een tijd in de 1.08. Voor dit seizoen had ik überhaupt nog maar vijf keer onder de 1.09 gereden op een laaglandbaan, dus dat geeft wel aan dat mijn niveau stabiel hoog is op dit moment. Dat is positief."

World Cup
Na een aantal trainingswedstrijden moet het aankomend weekend gaan gebeuren. In Heerenveen hoopt Krol zich op zowel de 1000 als 1500 meter te plaatsen voor de wereldbekercyclus.

"Ik kijk met veel vertrouwen uit naar het World Cup Kwalificatietoernooi. De tijden die ik tot nu toe heb gereden, moeten goed genoeg zijn voor een ticket op beide afstanden, maar uiteraard hoop ik zelf nog harder te gaan. Het is nu zaak om scherp te blijven, goed mijn rust te pakken en mijn koppie erbij te houden."

Foto: Stephan Tellier

Related updates

Food Friday – Whole wheat or ‘regular’ pasta?

Curious about the advantages and disadvantages between the different types of pasta? You can read all about it in this weeks' Food Friday!

Read more

Food Friday – This is what our riders drink

Hydrating is always important, but even more with the rising temperatures outside. When should cyclists drink and how much? We explain everything about hydration in this weeks’ Food Friday.

Read more

Food Friday – The menu of Roglič

The team is aware of the effect of nutrition on performance. In this Food Friday, we literally give you a sneak peek in our kitchen and you will discover the menu of Primož Roglič during a mountain stage.

Read more
 /