Profile

Hofland 7e in slotrit Ruta del Sol na sterke teamprestatie

Team LottoNL-Jumbo-coureur Moreno Hofland heeft de Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol zondag besloten met een zevende plaats.

 
Team LottoNL-Jumbo-coureur Moreno Hofland heeft de Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol zondag besloten met een zevende plaats. De 171-kilometerlange etappe van Montilla naar Alhaurín de la Torre werd gewonnen door de Spanjaard Juan José Lobato van Movistar.
 
“De finale verliep eigenlijk perfect”, aldus Hofland. “Ik werd door Tom Leezer, Maarten Tjallingii en Jos van Emden goed afgezet. Ik reed zelfs even op kop. Ik liet toen bewust wat mannen passeren, maar achteraf waren dat er iets te veel. Dat was een domme fout.”
 
Vertrouwen bij Hofland
De flinke stijgingspercentages in de finale schrokken Hofland niet af. “We wisten dat de aankomst behoorlijk lastig was, maar we wilden gewoon volle bak rijden om in de finale te komen. Dan zouden we wel zien waar het schip ging stranden. Het ging uiteindelijk niet slecht, maar ik kom gewoon nog wat tekort op mannen als Lobato. Misschien dat mijn valpartij nog meespeelt. Ik merkte wel dat het de afgelopen dagen steeds beter ging.
 
“Ik verlaat deze ronde met een goed niveau. Vorig jaar won ik hier een rit, dus wat dat betreft was het dit keer iets minder, maar het was ook een zwaardere uitgave. Ik ben vol vertrouwen voor Kuurne en Parijs-Nice.”
  
Zeeman onder de indruk
Ploegleider Merijn Zeeman was na afloop van de slotrit vooral te spreken over het voorbereidende werk van Leezer, Tjallingii en Van Emden. “Ze deden het precies zoals we het graag willen doen. Ik ben heel tevreden dat ze dat konden. Als we zo doorgaan, komt die overwinning vanzelf.”
 
Niveau Kelderman
De ploegleider was terugblikkend op de week tevreden over het niveau van Wilco Kelderman. “Wilco heeft laten zien klaar te zijn voor de grote afspraken.”
 
Gemengde gevoelens
Zeeman kijkt met gemengde gevoelens terug op de 61e Ruta del Sol. “We hadden op meer gehoopt in de sprintetappes, maar dat werd door de val op dag een lastig. Net als een goed klassement rijden. De mannen hebben deze zware week echter wel mooie stappen gezet en dus kijk ik met vertrouwen uit naar het openingsweekeinde.”
 

Related updates