My profile

Gestreden en verloren, Valkenburg 5e op NK

Team LottoNL-Jumbo rijdster Diane Valkenburg is als 5e geëindigd bij de NK Allround dat gewonnen werd door Ireen Wüst. Op de tweede dag van de titelstrijd in Thialf reed Valkenburg een prima 1.500 meter maar op de 5.000 meter kwam ze net te kort voor een podiumplaats en daarmee een startbewijs voor de EK Allround in Tsjeljabinsk.

Ireen Wüst pakte met overmacht haar 4e nationale allround titel in Heerenveen. De spanning in de wedstrijd zat vooral bij de plaatsen twee en drie waar nog vier vrouwen aanspraak op konden maken, waaronder Diane Valkenburg. Valkenburg begon de tweede dag op de NK Allround goed met de 1.500 meter (1.58,34), won één plek in het klassement en kon als vierde in de rangschikking aan de laatste afstand de 5.000 meter beginnen.“

Aardige race
De 1.500 meter was een aardige race maar het was het net niet”, begon een kritische Diane Valkenburg aan haar verhaal. “Er slopen in die rit wat technische foutjes waardoor ik een seconde laat liggen in die race en dat is zonde voor het klassement.”

Valkenburg had alle kansen om plaatsing voor de EK in Tsjeljabinsk via een podium op de NK Allround af te dwingen, maar greep die kans niet op de 5.000 meter.“

Balen
Gisteren had ik een heel goede dag met twee goede afstanden en dus had ik alle kansen vandaag. Kans op een goed klassement, kans op een plaatsing voor de EK”, vervolgde Valkenburg haar verhaal. “Ik had een goede 5.000 meter in de benen moeten hebben net als mijn 3.000 meter van gisteren. Maar ik raakte de slagen niet goed en mijn bochten liepen ook niet. Ik zat te rechtop en dat kostte mij gewoon te veel tijd en uiteindelijk het podium. Ik denk dat ik wel 5 seconden sneller had kunnen rijden op de 5 kilometer. Ik baal nu vooral dat ik mijn kans vandaag niet gepakt heb.”

Diane Valkenburg eindigt als 5e in het eindklassement bij de NK Allround. Het verschil met de nummer drie in het klassement bedroeg ongeveer zes tienden van een seconde.

Related updates