Profile

Gerritsen moet rusten

LottoNL-Jumbo schaatsster Annette Gerritsen heeft noodgedwongen een punt gezet achter dit seizoen. De 29-jarige sprintster heeft weer last van een slijmbeursontsteking in haar knie die haar voor de NK sprint in Groningen ook al parten speelde. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de enige remedie om te genezen rust was.  

Na enkele wedstrijden in de Holland Cup en het NK Pure sprint, waar ze derde werd, leek Gerritsen weer op niveau te komen en met een goed gevoel richting Calgary voor de Oval Finals te gaan. Maar de slijmbeursontsteking sluimerde in haar knie.  

“Tijdens het trainingskamp in Erfurt kreeg ik een onverklaarbare pijn in mijn voet. Ik verbeet de pijn en reed toch de NK Pure sprint in Tilburg en was tevreden over mijn tijden en derde plaats”, vertelde Gerritsen die eerder dit seizoen al deelname aan enkele wereldbekerwedstrijden had misgelopen. “Maar de pijn in mijn voet bleef aanhouden en ondanks aanpassingen in mijn schema ging het niet weg. Toen kwam de pijn in mijn knie ook weer terug en hiermee de slijmbeursontsteking.” 

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat rust de enige remedie is. Hoe lang Gerritsen moet rusten is nog niet bekend. 

Related updates