Login

Douwe de Vries verlengt contract bij Team LottoNL-Jumbo

Douwe de Vries heeft zijn contract bij Team LottoNL-Jumbo verlengd. De 35-jarige schaatser is met de ploeg van coach Jac Orie een overeenkomst voor 1 jaar overeengekomen. De Fries, die vorig jaar nog wereldkampioen op de team pursuit werd, sluit per direct aan bij het trainingskamp van de formatie in Doorwerth.

De Vries maakte in 2014 de overstap naar de equipe van coach Jac Orie en veroverde de afgelopen 4 jaar niet alleen driemaal de wereldtitel team pursuit maar ook het brons op de 5000 meter van de WK afstanden 2015. Het afgelopen seizoen wist hij zich echter niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

,,Ik ben heel blij dat ik nog een jaar mag schaatsen voor Team LottoNL-Jumbo’’, reageert de routinier. ,,Ik kijk er naar uit om verder met Sven Kamer te trainen en ik hoop een steentje bijdragen aan de ontwikkelingen van ‘jonkies’ als Patrick Roest en Chris Huizinga. Maar daarnaast ga ik er natuurlijk ook alles aan doen om het maximale uit mezelf te halen. Plaatsing voor de World Cups is mijn eerste doel.’’

Zijn coach Orie is content dat hij wederom kan rekenen op de ervaren stayer. ,,Douwe is de afgelopen jaren een vaste waarde in de ploeg geweest. Alhoewel hij wellicht een wat minder seizoen heeft gehad, leverde hij veel kwaliteit in de trainingen. Dat heeft zeker meegespeeld in de overwegingen’’, zegt de Hagenaar. ,,Vorig jaar leverde hij zijn beste testen ooit. Hopelijk komt dat dit seizoen er weer uit.’’

Related updates

Food Friday – Whole wheat or ‘regular’ pasta?

Curious about the advantages and disadvantages between the different types of pasta? You can read all about it in this weeks' Food Friday!

Read more

Food Friday – This is what our riders drink

Hydrating is always important, but even more with the rising temperatures outside. When should cyclists drink and how much? We explain everything about hydration in this weeks’ Food Friday.

Read more

Food Friday – The menu of Roglič

The team is aware of the effect of nutrition on performance. In this Food Friday, we literally give you a sneak peek in our kitchen and you will discover the menu of Primož Roglič during a mountain stage.

Read more
 /