Login

Debuut voor Jorritsma

Team LottoNL-Jumbo is neergestreken in Obihiro, Japan waar vrijdag de eerste wereldbeker van dit schaatsseizoen wordt gehouden. Gerben Jorritsma maakt er zijn World Cup debuut en geniet van de Japanse cultuur.

“Obihiro is een rustige stad die eigenlijk laat in de avond een beetje tot leven komt. Vanaf 23.00 uur begint het hier zo’n beetje”, vertelt Jorritsma. “Het eten is natuurlijk heel anders dan het eten dat ik gewend ben in Nederland en het tijdstip waar we nu op leven is ook anders. Maar verder voelt het ijs hier goed aan.”

De sprinter van Team LottoNL-Jumbo debuteert op vrijdag op de 500 meter en rijdt tegen niemand minder dan Shani Davis, die tijdens de NK Afstanden zijn laagland wereldrecord op de 1.000 meter verloor aan Kjeld Nuis.

“Mijn gevoel en wedstrijdspanning is hier in Japan redelijk te vergelijken met mijn gevoel tijdens de NK Afstanden”, vervolgt de sprinter zijn verhaal. “Je hebt veel grip op het ijs. Dit is mijn eerste senioren World Cup. Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal maar buiten de World Cups in mijn juniorentijd en dat er veel harder wordt gereden, is er niet veel anders op zo’n echte World Cup.”

De uitzending op NOS.nl begint vrijdagochtend om 7.00 uur met de 5 kilometer, gevolgd door de 500 meter sprint.

Related updates

Food Friday – This is what our riders drink

Hydrating is always important, but even more with the rising temperatures outside. When should cyclists drink and how much? We explain everything about hydration in this weeks’ Food Friday.

Read more

Food Friday – The menu of Roglič

The team is aware of the effect of nutrition on performance. In this Food Friday, we literally give you a sneak peek in our kitchen and you will discover the menu of Primož Roglič during a mountain stage.

Read more

Buy our team kit

Our team kit is for sale now! You can buy the jersey and bibshort for men, women and kids here. Our caps, gloves and neck tubes are also available.

Buy here
 /