Debuut van het LottoNL-Jumbo shirt met Bennett

Afgelopen weekend heeft het geel-zwart tenue van Team LottoNL-Jumbo zijn wedstrijddebuut gemaakt. Nieuw-Zeelander George Bennett had de eer om het teamtenue voor het eerst in een wedstrijd, het nationale weg kampioenschap, aan de fans te tonen. In het kampioenschap greep de jonge Bennet net naast een podiumplaats in de door Joseph Cooper van Team Avanti gewonnen wedstrijd.

Een dag na de officiële ploegpresentatie in Rosmalen, waar Bennett ontbrak, reed de 24-jarige Nieuw-Zeelander in Christchurch het nationale kampioenschap. Dat de coureur van LottoNL-Jumbo in zijn splinternieuwe geel-zwarte LottoNL-Jumbo shirt aan de start stond, ging niet ongemerkt voorbij aan de fans.

“Het was een speciaal moment in mijn fietsloopbaan,” vertelde de 24-jarige Nieuw-Zeelander daarover. “Ik was trots dat ik de LottoNL-Jumbo vlag mocht dragen in Nieuw-Zeeland. Het was namelijk de eerste keer dat de fans hier het shirt zagen en ik kreeg veel goede kritieken over de outfit. Het shirt is dus goed ontvangen hier.”

Naast de goede kritieken over het shirt reed Bennett ook een goed kampioenschap. Bennett speelde een voorname rol in het kampioenschap maar kon niet verhinderen dat Team Avanti, dat een groot numeriek overwicht had, het podium volledig bezette.

“Een nationaal kampioenschap is altijd een lastige koers. Je mag het ook wel een vreemde koers noemen”, vervolgde Bennett. “Ik stond er alleen voor tegen het numerieke overwicht van Team Avanti. Op het 1-kilometerlange klimmetje heb ik geprobeerd de wedstrijd naar mijn hand te zetten. Uiteindelijk bleven we met zes man over, maar daar zaten vier renners van Avanti bij en dan weet je hoe laat het is. Ik werd van links en rechts aangevallen. Achteraf ben ik vooral teleurgesteld want ik wilde de nationale trui naar mijn nieuwe team brengen. Maar ik ben ook realistisch. Het is pas januari en alles moet nog beginnen. Ik kom met veel zelfvertrouwen uit het kampioenschap en ben klaar voor nieuwe stappen. Mijn volgende opdracht is de Tour Down Under en dan kom ik naar Europa.”

Related updates