Dagboek Timo Roosen: Timo gaat Down Under!

Timo Roosen begon deze week in de Tour Down Under aan zijn profcarrière. De 22-jarige Nederlander maakte deze winter de overstap naar Team LottoNL-Jumbo mede dankzij de fans die vorig seizoen het ‘Support a Young Rider-project’ steunden. Gedurende zijn eerste jaar bij de profs houdt Timo zijn trouwe aanhangers door middel van een maandelijks dagboek op de hoogte van zijn ervaringen. Vandaag deel 1: Timo goes Down Under!

“Mijn seizoen begon eigenlijk tijdens het NK afstanden in Thialf. We zijn toen met een groepje wielrenners bij de schaatsers gaan kijken. Het was leuk om kennis te maken met onze ‘andere’ ploeggenoten. Ik heb vroeger zelf ook geschaatst. Tegenwoordig kijk ik wanneer ik tijd heb, lekker na een training op de bank met de televisie aan. De trainers en managers van de ploeg zijn al druk bezig met het uitwisselen van ideeën. Zelf denk ik dat de schaatsers op het gebied van krachttraining best ver zijn. Daar kunnen wij van leren.”

“Twee weken lang ben ik deze winter in Alicante geweest. Het trainingskamp van de ploeg duurde één week, maar met een groepje zijn we wat langer gebleven om te trainen. Voor mij was het fijn om mijn nieuwe teamgenoten regelmatig te zien tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Koersen met mannen die je niet kent, is toch raar. We begonnen rustig, maar elke dag gingen we iets langer en intensiever trainen. Ik heb deze winter meer trainingsuren gemaakt dan vorig jaar. Ik voel dat ik sterker ben geworden. Ik merk het aan mijn sprintjes en zie het ook op mijn Pioneer.”

“De Tour Down Under wordt mijn eerste koers als prof. Het is heel speciaal om direct te mogen debuteren in een WorldTour-wedstrijd. Eigenlijk zou Marc Goos rijden, maar hij heeft nog te veel last van zijn heup. Echt balen voor hem.”

“De reis richting Australië verliep goed. We vlogen business class. Top natuurlijk, want wat extra beenruimte is niet verkeerd wanneer je bijna 24 uur moet reizen.  Ik heb onderweg veel films gekeken en geprobeerd niet te veel te slapen. Ik wilde zo snel mogelijk wennen aan het tijdsverschil. Dat was nog best lastig, want het is niet bepaald makkelijk om slaap uit te stellen.”

“Tijdens trainingen heb ik al gezien hoe mooi Australië is. Je hebt hier prachtige slingerweggetjes door bossen en over heuvels. We komen hier onderweg ook veel wielrenners tegen en de mensen zijn zeer vriendelijk. We hebben ook al koala’s, kangoeroes en papegaaien gespot.”

“Ter voorbereiding op de Tour Down Under heb ik alle etappes van vorig jaar teruggekeken. We krijgen deze editie veel van dezelfde heuvels voor de kiezen. Het wordt dus een erg lastige koers is. Bovendien zal het tempo veel hoger liggen dan ik gewend ben. Bij de profs worden koersen ook meer gecontroleerd door de ploeg van de leider of de favoriet. Dat maakte ik vorig jaar niet zo vaak mee. Ik ben heel benieuwd hoe de wedstrijd gaat verlopen en laat alles gewoon over me heen komen. Ik hoop mijn werk voor de ploeg goed te kunnen doen en wil zoveel mogelijk leren van de andere renners. Ik heb er zin in! Tot de volgende keer en bedankt voor jullie steun!”

*De sponsoren van Timo hebben dit dagboek vorig week al ontvangen in een exclusieve nieuwsbrief.

 

Related updates