Bennett klimt naar 11e plaats in Tour Down Under

George Bennet heeft het geel-zwart van LottoNL-Jumbo in de koninginnerit van de Tour Down Under naar de 11e plaats in het algemeen klassement gebracht. Bennet finishte op Willunga Hill als 13e op 32 seconden van winnaar Richie Porte (Sky). De Nieuw-Zeelander klom daardoor van de 18e naar de 11e plaats in het klassement achter leider Rohan Denis (BMC).

“Ik ben een beetje teleurgesteld want we gingen voor een top tien en ik kom vier seconden te kort daarvoor”, zei Bennet. “Ik zat opgesloten en kwam te laat vrij om te kunnen sprinten voor de derde plaats die recht geeft op bonusseconden.”

“We hadden op een top 10 gehoopt en hij zat er dichtbij”, voegde ploegleider Frans Maassen toe. “Hij had de benen ervoor, maar de zijwind net voor de slotklim slurpte de energie op die hij nodig had in de finale, maar hij heeft het goed gedaan.”

Zijwind
Bennet bleef goed overeind in de 151,5 kilometerlange rit van McLaren Vale naar Willunga Hill. De zijwind maakte het een gevecht voor de posities zwaar. Bennet stak veel energie in het houden van zijn positie in het peloton.

Team Astana gebruikte de zijwind om aan te vallen. Drie tot vier kilometer lang viel het peloton uitelkaar in waaiers maar Orica en Sky reden het gat weer dicht net voor de slotklim naar Willunga Hill.

“Na de eerste beklimming van de Willunga Hill voelde ik mij prima. Maar het gevecht op de kant in de wind deden mij de das om. Dat was het zwaarste gedeelte van de rit”, verklaarde Bennet.

“Ik begon goed aan de slotklim maar moest me een weg naar voren vechten. Ik mis nog steeds die explosieve kracht op een beklimming als Willunga.”

Teamprestatie
Bennett prees de inspanningen van zijn teamgenoten, waaronder Timo Roosen en Bert-Jan Lindeman, die tot ver in de race bij hem bleven. Zij beschermden hem tot het moment dat Astana de controle nam.

Net zo indrukwekkend waren de inspanningen van Maarten Tjallingii. Hij werd vanmorgen wakker en begon aan de koers ondanks de zware valpartij in de laatste kilometer van de vierde etappe op vrijdag.

"Na de val, was hij helemaal gekneusd", aldus Bennett. "Als prof spelde hij gewoon weer zijn nummer op en startte in de rit. Hij en de andere jongens hebben een geweldige inspanning geleverd."

“Hij moest na een uur afstappen en hebben hem in de eerste 100 kilometer zeker gemist”, voegde Maassen toe. “Het was te veel voor hem om door te gaan.”

Related updates