Bennett en Lindeman kopmannen LottoNL-Jumbo in Tour Down Under

De wielerploeg van Team LottoNL-Jumbo beleeft volgende week in Australië haar officiële debuut. Van 20 tot en met 25 januari wordt in de omgeving van Adelaide de Tour Down Under verreden.

De wielerploeg van Team LottoNL-Jumbo beleeft volgende week in Australië haar officiële debuut. Van 20 tot en met 25 januari wordt in de omgeving van Adelaide de Tour Down Under verreden. Op 18 januari wordt afgetrapt met een criterium, de People’s Choice Classic.

Ploegleider Frans Maassen is al in Australië met zijn ploeg. Hij heeft gezien dat de groep er klaar voor is. “De jongens hebben er zin in. Ze zijn gretig om het nieuwe LottoNL-Jumbo tijdperk in te luiden.”

Maassen over de sportieve ambities: “Met George Bennett en Bert-Jan Lindeman willen we zo kort mogelijk eindigen in het klassement. We gaan kijken hoe ver ze kunnen komen. Dat wordt tussen al het Australische geweld een mooie uitdaging.”

George Bennett
George Bennett was vorige week de eerste renner die in wedstrijdverband het nieuwe Team LottoNL-Jumbo tenue mocht dragen. De 24-jarige Kiwi finishte als vijfde tijdens het nationaal kampioenschap van Nieuw-Zeeland. “Toen moest ik het helemaal alleen doen. In de Tour Down Under zijn we met een mooie groep, dan moet er meer mogelijk zijn. Ik ben benieuwd en heb er heel veel zin in.”

Bennett eindigde twee jaar geleden al een keer als vijftiende in de Tour Down Under. “Dit jaar wil ik voor een top tien-klassering gaan. Dat lijkt me een mooi doel, stiekem droom ik van de top vijf. Dan moet ik opportunistisch rijden en tijdbonussen pakken. Het kom hier altijd op secondes aan. De wedstrijd sluit niet perfect aan op mijn kwaliteiten, maar er zijn een aantal zaken die in mijn voordeel spreken. Ik heb geen last van een jetlag en de hitte en heb ook al wat wedstrijdritme opgedaan. Bovendien is deze koers een soort thuisrace voor me.”

Bert-Jan Lindeman
Net als Bennett maakte Bert-Jan Lindeman deze winter de overstap naar Team LottoNL-Jumbo. “Voor mij betekent het heel veel dat ik gelijk een WorldTour-koers mag rijden. Dat geeft aan dat de ploeg veel vertrouwen in mij heeft. Daar ben ik zeer blij mee.”
  

Lindeman verwacht een koers op het scherpst van de snede. “Ik denk dat de race op een paar punten wordt beslist, in de heuvels. Ik hoop dat de vorm goed genoeg is om op die momenten met de besten mee te kunnen. In aanloop naar die momenten ga ik zoveel mogelijk mijn krachten proberen te sparen.”

Team line-up:
George Bennett, Rick Flens, Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman, Barry Markus, Timo Roosen en Maarten Tjallingii.

Ploegleiding:
Frans Maassen.



Related updates