Bennett en Lindeman en verliezen slechts bonificatieseconden

George Bennett en Bert-Jan Lindeman finishten woensdag tijdens de tweede etappe van de Tour Down Under in de juiste groep. De twee klassementsrenners van Team LottoNL-Jumbo eindigden op de lastige aankomst in het Australische Stirling in dezelfde tijd als dagwinnaar Juan Jose Lobato van Movistar.

George Bennett en Bert-Jan Lindeman finishten woensdag tijdens de tweede etappe van de Tour Down Under in de juiste groep. De twee klassementsrenners van Team LottoNL-Jumbo eindigden op de lastige aankomst in het Australische Stirling in dezelfde tijd als dagwinnaar Juan Jose Lobato van Movistar.
 
Bennett kwam na een koers van 150 kilometer als 25e over de streep. Lindeman noteerde een 41e plaats. In het algemeen klassement bezet het duo nagenoeg dezelfde posities. Bennett staat 23e, zijn Nederlandse teamgenoot 42e. Het tijdsverschil met leider Jack Bobridge bedraagt door bonificaties 13 seconden.
 
Bert-Jan Lindeman
Lindeman was na afloop te spreken over het resultaat en de benen. “Ik ben best wel tevreden. Ik reed vandaag met de besten mee omhoog en hoefde geen moment te lossen. Ik kwam alleen niet écht aan sprinten toe, omdat ik te vroeg opschoof. Dat kostte flink wat energie. Wanneer ik later was gekomen, had ik korter kunnen sprinten, maar dat is achteraf praten. De vorm is in ieder geval goed.”
 
Volle bak koers
De tweede etappe van de Tour Down Under ontplofte direct na het startschot. Het regende direct aanvallen. Uiteindelijk waren het Thomas De Gendt (Lotto-Soudal),  Cameron Meyer (Orica-GreenEdge) en Campbell Flakemore (BMC) die wegraakten. Met 25 kilometer te gaan werd hun avontuur beëindigd, waarna een groep van vijftig om de overwinning sprintte.
 
“Het was echt een zware etappe”, aldus Lindeman na afloop. “De eerste vijftien kilometer waren omhoog en door het gevecht voor de kopgroep was het direct volle bak koers. Door de sterke kopgroep, bleef het tempo ook de hele dag hoog. We finishten uiteindelijk met een groep van vijftig renners, dat houdt in dat maar liefst tachtig mannen moesten lossen.”
 
Frans Maassen
Ploegleider Frans Maassen zag dinsdag een aantal renners in zwart en geel behoorlijk afzien. “Veel jongens hebben het zwaar gehad vandaag. Op het laatst waaide het flink en werd het ook behoorlijk benauwd. De koers zelf verliep zoals verwacht. George en Bert-Jan hebben het goed gedaan. Zij kunnen dit ook goed. Morgen wordt opnieuw een uitdaging. De mannen krijgen in de finale een flinke muur voor de kiezen. Het team gaat George en Bert-Jan zo goed mogelijk afzetten en dan moeten ze zelf zo hard mogelijk naar boven rijden.”  
 
Lindeman verwacht schifting
Een ambitieuze Lindeman verwacht dat er donderdag in de derde etappe voor het eerst écht verschillen gaan ontstaan in de top van het klassement.
 
“Morgen krijgen we een explosieve etappe. We gaan een eerlijke schifting zien. Tot op dit moment heb ik nog geen verstek hoeven laten gaan. Morgen is een nieuwe koers met nieuwe kansen. Als ik opnieuw kan aanhaken en later in de week via een ontsnapping nog een keer wat seconden kan pakken, doe ik goede zaken. Er zijn nog genoeg mogelijkheden.”

Related updates